Locomo
Image default
Dienstverlening

De beste zorg voor je auto

Heb je een eerste auto gekocht? Dan mag je daar best trots op zijn. Of het nou een tweedehands barrel is of een gloednieuwe Tesla, het is toch jouw eigen bak. Dat is ook waarom je die auto met trots mag onderhouden en verzorgen. Hoe geef je echter de beste zorg aan je auto en haal je er het maximale uit? Een paar voorbeelden:

Poetsen en opslag

Dat je auto poetsen letterlijk onderhoud is, is niet zo raar. Toch kan het schelen om met regelmaat je auto te poetsen of, als je dat eventueel wilt, in de was te zetten. Zo blijft die er altijd mooi uitzien wat eventueel belangrijk kan zijn als je de auto voor zakelijke doeleinden gebruikt. Belangrijker dan dat is echter misschien dat je de auto een veilige, droge plek moet geven om te staan wanneer dat kan. Door de weersomstandigheden zullen alle onderdelen makkelijker gaan roesten en dit kan een paar jaar van de levensduur van je wagen afhalen.

Check-up

Voorkomen is beter dan genezen, dus je auto elk jaar even naar de garage brengen om te laten kijken in wat voor een staat deze is, is echt geen slecht idee. Bij een oude bak die je lang mee wilt laten gaan misschien zelfs twee keer per jaar.

Chiptuning

Ook kun je nagaan of chiptuning misschien nog een positief effect kan hebben op jouw auto. Met chiptuning kun je namelijk de auto anders afstellen en bijvoorbeeld de verbranding van de brandstof beter reguleren of meer vermogen uit je auto halen. Let er wel op dat je navraagt of chiptuning inderdaad voor jouw auto het effect kan behalen dat je voor ogen hebt (zuiniger rijden), als je alleen maar meer vermogen wilt krijgen kan het namelijk ook zijn dat de onderdelen onder de motorkap juist sneller gaan slijten. Communiceer dus duidelijk wat je wilt en vraag of dat kan.

Milieubewust rijden

Autorijden is belastend voor het milieu. Je kunt er echter wel op letten dat je milieubewust rijdt. Dat is voor het groen beter, maar ook voor jouw auto. Dit doe je door bijvoorbeeld zo licht mogelijk te rijden, op je bandenspanning te letten, op tijd naar de volgende versnelling te gaan, en meer. Moet je langer wachten op bijvoorbeeld een veerboot of passerende trein, zet dan ook altijd je motor uit.

https://www.cts-chiptuning.com/

Gerelateerde artikelen

Online marketing

Veilig digitaal toetsen dankzij examensoftware van deze specialist

Wat voor soort rijschool past het beste bij jou?