Locomo
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten aanhangers: dit zijn de bekendste varianten!

Aanhangers achter personenauto’s of achter trucks worden voor tal van doeleinden gebruikt. Er is dan ook een grote variatie aan aanhangwagens. Zo kun je kiezen voor een standaard aanhanger voor het vervoer van bouw- of tuinafval, maar ook een steigeraanhanger van Altrex kopen om jouw bouwsteiger veilig te kunnen vervoeren. Gesloten aanhangers zijn ideaal als je bepaalde spullen, zoals de inboedel van je woning, wilt verplaatsen zonder dat het materiaal nat wordt. En zo zijn er nog diverse andere soorten aanhangwagens. Dit artikel brengt de meestgebruikte soorten voor je in kaart.

Specialistische aanhangwagens: de steigeraanhanger

We noemen hem net al even: de steigeraanhanger. Deze aanhangers zijn speciaal gebouwd om rolsteigers en bouwsteigers op een veilige manier mee te kunnen transporteren. Een steigeraanhanger van Altrex kopen is dan ook iets wat veel bouwvakker en eigenaren van klussenbedrijven doen om altijd over een of meer eigen steigers te kunnen beschikken.

Plateauwagens: ideaal voor het vervoer van machines, materialen en bouw- en tuinafval

Wil je geen steigeraanhanger van Altrex kopen, maar ben je op zoek naar een geschikte aanhangwagen om machines, bouwmaterialen of tuin- en/of bouwafval mee te vervoeren? Dan kun je het beste een zogenoemde plateauwagen huren of kopen. Typerend voor plateauwagens is dat de laadbak boven de wielen zit. Hierdoor hebben deze aanhangwagens extra laadruimte. Fijn is dat de zijkleppen van plateau aanhangers open en dicht gedaan kunnen worden. Dit maakt deze aanhangwagens praktisch in het gebruik.

Aanhangwagens met een dichte bak

Je hebt ze vast wel eens zien rijden op de weg: aanhangwagens met een dichte bak. Dat kan een metalen bak zijn, maar ook een zeiloverspanning komt veel voor. Deze soort aanhangwagens worden veel gebruikt bij het vervoeren van apparatuur, meubels en gereedschappen die onderweg niet nat mogen worden. Ga je verhuizen en is jouw inboedel – bijvoorbeeld omdat je student bent – niet bijster groot? Dan kan een boedelbak, zoals deze aanhangers ook wel genoemd worden, de ideale oplossing zijn voor het transport!

De kipper: om afval snel te kunnen laden en storten

De beste aanhangwagen die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld grind of zand te vervoeren en storten, is de zogeheten kipper. Deze aanhangwagen heeft een laadbak die omhoog gezet kan worden, zodat de inhoud van de kar er snel en evenredig uit glijdt.