Locomo
Image default
Bedrijven

Hoe u een elektrisch probleem in uw huis kunt herkennen

Het hebben van elektriciteit maakt het leven interessant en gemakkelijker, en het is geen slecht idee om te weten hoe u elektrische problemen in uw huis kunt herkennen.

Elektriciteit is essentieel en mag niet als vanzelfsprekend worden beschouwd. Het verlicht uw huis en voedt al die apparaten die een integraal onderdeel zijn van uw dagelijks leven. Hoe goed elektriciteit ook is, het kan grote schade aanrichten als u niet identificeert wat elektrische gevaren in uw huis zou kunnen veroorzaken. Als u echter weet hoe u de waarschuwingssignalen kunt herkennen, kunt u proactieve maatregelen nemen die ook helpen uw huis te beschermen. Laten we eens kijken naar manieren om veelvoorkomende problemen op te sporen en wat u eraan kunt doen. Een daarvan is onbekende of grappige geuren. Het is gebruikelijk dat een nieuw apparaat bij de eerste installatie een onbekende geur produceert. Dit kan te wijten zijn aan de verf van het apparaat of aan andere problemen. Maar als je een vreemde geur bespeurt uit een van je stopcontacten, trek dan alle aangesloten apparaten uit het stopcontact en gebruik hem niet meer totdat gekwalificeerde Oss elektriciens ernaar komen kijken. Als uw zekeringkast of elektrisch paneel een vreemde geur verspreidt, aarzel dan niet om onmiddellijk een elektricien te bellen.

Boog fouten

Dit is een soort elektrisch probleem dat zelden voorkomt, maar niet mag worden genegeerd. Boog fouten treden op wanneer een elektrisch circuit zich van het beoogde pad verwijdert, meestal door een breuk in de bedrading. Ze zijn zeer goed in staat om elektrische branden te veroorzaken. Boog fouten kunnen echter worden voorkomen door de installatie van een apparaat dat een boog fout circuitonderbreker (AFCI) wordt genoemd. Een professionele elektricien kan AFCI’s installeren. Hoewel ze een beetje duur zijn, zijn ze het waard, vooral in oudere huizen waar de elektrische bedrading mogelijk is aangetast en een upgrade nodig heeft. Dus als u in een oud huis woont, kunt u overwegen om AFCI te installeren om brandgevaar in uw huis te voorkomen.

Nep elektrische producten

Als je op een markt bent geweest waar verkopers dingen zoals stekkerdozen, verlengsnoeren en nachtlampjes tegen relatief goedkope prijzen verkopen, wees dan voorzichtig. De kans is groot dat ze namaak zijn of niet voldoen aan de normen van de overheid of de industrie en ook levensgevaarlijk zijn. Koop daarom uw elektrische producten bij gerenommeerde, gevestigde dealers en controleer altijd of het product een duidelijk kwaliteits- en veiligheids keurmerk heeft.

 

Gerelateerde artikelen

Uw droombaan bij de gemeente

Subwoofer voor beginners

Op Road2School krijgt uw kind extra aandacht