Locomo
Image default
Mode en Kleding

De ultieme gids voor kimono's en hoe je ze goed kunt dragen voor vrouwen

Een kimono is een Japanse traditionele kleding. Het is een losse mantel, traditioneel gedragen door vrouwen en meisjes.

Het woord “kimono” komt van het Chinese woord “jin-pao” wat “een lange jas” betekent. Oorspronkelijk was de kimono een vorm van kleding die alleen door aristocraten werd gedragen.

Kimono’s worden vaak ’traditionele Japanse gewaden’ genoemd. Ze worden niet alleen gebruikt voor formele gelegenheden, maar ook voor dagelijks gebruik in Japan.

 

Hoe een kimono te dragen

In dit artikel leren we je hoe je een kimono draagt. Dit is een traditionele Japanse jurk die al eeuwenlang wordt gedragen. Het is niet zo moeilijk om te dragen als het lijkt, maar er zijn een paar belangrijke dingen om te onthouden wanneer je er een aandoet.

Allereerst moet de kimono met de linkerkant over de rechterkant worden gedragen, zodat hij aan de voorkant kan worden vastgemaakt. De mouwen moeten ook langs je ellebogen worden opgetrokken en in de obi-riem worden gestopt, zodat ze plat liggen en niet in de weg zitten bij het knopen.

De volgende stap is het binden van je obi-riem, dit is gewoon een lange sjerp om je middel die aan de achterkant in een strik wordt vastgemaakt. U wilt ervoor zorgen dat u dit stevig en stevig vastmaakt, zodat het niet losraakt tijdens het dragen. Trek ten slotte een paar tabi-sokken aan, dit zijn traditionele Japanse sokken met aparte grote tenen en trek ze aan

 

Kimono’s voor verschillende lichaamstypes en gelegenheden

Kimono’s zijn een populaire keuze voor traditionele Japanse vrouwen. Ze worden al eeuwenlang gebruikt en worden nog steeds in Japan gedragen.

Kimono’s zijn niet alleen voor Japanse vrouwen, ze kunnen gedragen worden door iedereen die een meer traditionele look wil creëren. Er zijn veel verschillende soorten kimono’s die bij verschillende gelegenheden gedragen kunnen worden, afhankelijk van je lichaamstype en de gelegenheid zelf.

https://www.the-twosisters.nl/collections/kimono-dames