Locomo
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een animatievideo laten maken voor senioren

Een animatievideo laten maken voor senioren heeft een paar extra aandachtspunten. Het belangrijkste aandachtspunt is dat senioren dingen soms iets minder snel begrijpen. Zorg er dus voor dat het tempo waarin de beelden verspringen of audio-informatie wordt gegeven iets lager ligt. Ook is het belangrijk om niet te veel informatie tegelijk te geven. Wil je bijvoorbeeld uitleggen hoe de kijker een instelling in zijn e-mailprogramma kan wijzigen? Doe dit dan echt stap voor stap en neem niet aan dat op het oog logische tussenstappen wel kunnen worden overgeslagen.

Duidelijk spreken, rustige graphics

Laat een animatievideo voor senioren maken met rustige graphics zonder al te veel afleidende factoren en druk bewegende beelden. Kies dus afbeeldingen die duidelijk zijn met scherpe lijnen en zo min mogelijk overbodige zaken in beeld. De boodschap die je wilt overbrengen moet rustig en duidelijk worden gebracht. Bedenk dat senioren soms wat minder goed horen en daardoor gesproken tekst minder goed kunnen verstaan of begrijpen. Zorg dat ze de tijd krijgen om dat wat ze horen te laten bezinken. Wissel daarom dus ook in een rustig tempo tussen de verschillende beelden. En, ook heel belangrijk, spreek senioren altijd aan met u en nooit met jij en jou. De oudere generatie stelt het doorgaans op prijs om met u te worden aangesproken en ook met meneer of mevrouw. Zo geef je aan dat je je doelgroep serieus neemt en oprecht wilt dat ze de boodschap die jij wilt brengen goed begrijpen.

Laat een animatievideo maken door een bedrijf dat jouw doelgroep begrijpt

Wil je een animatievideo laten maken voor senioren? Neem dan bijvoorbeeld contact op met Playforward. Je kunt hen advies vragen over het laten maken van animatievideo’s voor verschillende doelgroepen, waaronder uiteraard ook senioren. Op die manier wordt het een film die de doelgroep zeker zal aanspreken waardoor je jouw boodschap goed en duidelijk kunt overbrengen.