Locomo
Image default
Vervoer en transport

Een heftruck certificaat behalen bij ons

Het behalen van een heftruck certificaat is niet alleen maar nodig om als bedrijf te kunnen aantonen dat je voldoet aan alle eisen met betrekking tot de veiligheid van het personeel, maar het draagt ook bij aan een verbetering van de productie en de motivatie van de medewerkers. Daarnaast zullen de werknemers zelf ook een beter gevoel hebben bij het werk dat er wordt gericht en wordt de veiligheid op de werkvloer gewaarborgd. Wanneer er wordt gewerkt met hef- en hijs materiaal kan dit gevaarlijke situaties opleveren en dat is natuurlijk het laatste wat je wil en je wilt dit koste wat het kost voorkomen. Door de werknemers te voorzien van een cursus waarbij er een heftruck certificaat kan worden behaald, draag je bij aan een veiligere werkomgeving dan wanneer de werknemers niet goed weten wat er allemaal schuilgaat achter de machines waar er mee wordt gewerkt op de werkvloer. 

Cursussen

Er zijn meerdere cursussen die je kunt afnemen wanneer je wilt dat het heftruck certificaat wordt behaald. De meest gekozen cursus is de cursus die maar een uur van de tijd in beslag neemt. Dit kan je alleen doen op locatie, dus in het eigen bedrijf. Je kunt dan binnen een uur alle werknemers voorzien van een heftruck certificaat. De kosten hiervan zijn 119 euro per persoon en wanneer je wil dat de cursus plaatsvindt, kan je in overleg een afspraak over maken. Daarnaast kan er ook worden gekozen voor een van de andere cursussen voor het behalen van het heftruck certificaat. 

Herhalen

Een andere veel gekozen cursus is de cursus die moet worden gedaan wanneer je al in het bezit bent van een heftruck certificaat, maar dat deze is verlopen. Een keer in de 5 jaar moet je dan een herhaal cursus volgen om te zorgen dat je nog wel beschikt over alle kennis en vaardigheden die hiervoor nodig zijn.