Locomo
Image default
Aanbiedingen

Een tuinhuis bouwen? Lees dan gauw verder!

Een tuinhuis is een ideale manier om met ruimtegebrek om te gaan. Je creëert binnen no time een plek waar jij jouw fietsen, grasmaaier en tuingereedschap kwijt kunt. Daarnaast kan een tuinhuisje dienen als een plek om even lekker te ontspannen, zowel in de zon als in de schaduw. Het bouwen van een tuinhuis is echter nog wel iets wat even wat tijd en energie kost. Wil je precies weten hoe je dit het beste aan kunt pakken? Lees dan vooral gauw verder in dit blog!

De fundering van jouw tuinhuis

Het allerbelangrijkste in elk project is de fundering. Voor de bouw van een tuinhuis geldt hier niets anders. Door het plaatsen van een goede fundering voorkom je dat je door een hevige regenbui je tuinhuisje na een aantal weken al ten onder ziet gaan. Gelukkig zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je jouw tuinhuisje bouwen op een fundering op palen, een fundering op staal of zelfs op een fundering met betonnen opsluitbanden.

De ramen van jouw tuinhuis

Als je zelf ramen wilt maken voor in jouw tuinhuisje, moet je weten dat dit een redelijk lastige en tijdrovende klus is. Als je een beetje weet wat je aan het doen bent, is het echter niet onmogelijk. Je maakt een raam door het glas op maat te laten snijden. Ook heb je hout nodig voor de kozijnen. Je kunt hiervoor het beste naar de plaatselijke bouwmarkt. Vervolgens kun je aan de slag. 

Op het internet zijn erg veel filmpjes te vinden waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je bepaalde dingen zelf in elkaar kunt zetten. Dit toch liever door een professional laten doen? Kijk eens op het internet. Er zijn meer dan genoeg bedrijven die jou willen ondersteunen bij het maken van passende ramen voor jouw tuinhuisje!

Het dak van jouw tuinhuis

Om je fietsen, gereedschap of andere dingen die je in je tuinhuisje wilt stallen niet nat te krijgen, is het van belang om goede dakbedekking te plaatsen. Gelukkig zijn er erg veel verschillende mogelijkheden op het gebied van dakbedekking. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat je een tuinhuisje maakt en dat deze niet zo’n stevige dakconstructie heeft als een huis van steen. Daarnaast is het belangrijk dat je de duurzaamheid van jouw dakbedekking en je tuinhuis in je achterhoofd houdt. Je wilt natuurlijk dat de dakbedekking zo lang mogelijk meegaat en goed geïsoleerd is. Voor dakbedekking kun je bijvoorbeeld kiezen voor dakpannen, leistenen EPDM of bijvoorbeeld groen. Epdm dakbedekking kopen doe je bij EPDM-Tigt!

https://www.epdm-tigt.nl/