Locomo
Image default
Eten en drinken

Hoe serveer je de ultieme drankjes?

Glazen. Voor ieder drankje is een speciaal glas te vinden. Maar welke glazen gebruik je nou voor welk drankje? Een vraag die vaak gesteld wordt. In dit artikel lichten we meerdere soorten glazen toe en waar je ze voor gebruikt. Naast het vele aantal soorten glazen, zijn er ook veel verschillende merken. We lichten twee unieke merken toe.

Borrelglazen

Iedereen kent ze wel: de borrelglazen. Op een feest en in alle horeca gelegenheden kun je ze vinden. Een bar zonder borrelglas is geen bar, want waar ga je anders de sterke drank in schenken? Borrelglazen worden ook wel shotglazen genoemd. Het zijn kleine glazen verschillende van 30ml tot 50ml.

De glazen van Luigi Bormioli

Italiaans design, we zijn er allemaal gek op. De glazen van Luigi Bormioli kenmerken zich door innovaties op het vlak van stijl en verscheidenheid. De glazen van Luigi Bormioli zijn de pronkstukken van jouw glazenkast en die van de bar. Elk drankje komt tot zijn recht met de bijzondere presentatie van een Luigi Bormioli glas. Van Gin Tonic glazen tot sublieme waterglazen en cognacglazen. Alle soorten dranken komen tot hun recht.

De glazen van Libbey

Libbey bestaat al meer dan een eeuw en dat is niet zonder reden. Libbey is expert in het maken van glaswerk voor professionals. Libbey staat erom bekend de trend van vernieuwend glaswerk te zetten. Libbey glazen hebben een unieke tijdloze vormgeving. Deze glazen gaan voor een langere periode mee, ook al worden ze intensief gebruikt. Dat zijn enkele redenen waarom dit merk ongelooflijk populair bij veel horeca ondernemingen is. Het glaswerk van Libbey is van hoge kwaliteit en kunnen tegen een stootje. 

 

Martiniglas

Het klassieke martiniglas, wie kent hem niet. Bekend van vele films waarin een marine gedronken wordt. Bij een martiniglas heeft het lange dunne steeltje een belangrijke taak. Het houdt de temperatuur in balans. Een martini wordt niet gekoeld met ijsblokjes, maar alleen tijdens het shaken. Maar ook zorgt het ervoor dat de aroma’s goed vrijkomen. 

Tumbler glazen

Tumbler glazen zijn multifunctioneel. Je kunt je als waterglas, whiskeyglas, cocktailglas en nog veel meer gebruiken. Dit glas is ideaal voor elk drankje dat met een ijsblokje gedronken wordt. Door de brede bovenkant kun je de aroma’s goed ruiken. Ideaal voor een cola’tje, whiskey en nog veel meer drankjes!

Wijn glazen, waar moet je op letten?

Er zijn tientallen, al niet honderd, soorten wijnglazen. Bekende glazen zijn de witte wijn en rode wijn glazen, maar er zijn er zoveel meer. Binnen deze twee varianten zijn er tal van anderen die elk een andere smaak uit de druif laat proeven. Een goed wijnglas haalt het best in de wijn naar boven. Enkele vormen hebben alle glazen gemeen, zoals de steel. Door het glas bij de steel vast te pakken, blijft de wijn op temperatuur. Je maakt de wijn niet warm met je handen.

Welk glas heb ik nodig?

Weet je nog niet zeker welk type glas het beste uit je drankje haalt? Vraag een lokale horeca groothandel of drankengroothandel welk glas het beste past bij het drankje dat je wilt gaan drinken.

 

https://www.apssupply.nl/partners/luigi-bormioli/