Locomo
Image default
Kinderen

5 leuke tips voor het kopen van schoenen voor je zoontje

Het kopen van schoenen voor je zoontje is altijd een lastige opgave. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten schoenen en hierdoor heb je erg veel keus. Als ouder is de keuze al groot en heb je ook nog te maken met de smaak van je kind. Uiteindelijk moet je kind de schoenen dragen, en dan wil hij natuurlijk wel schoenen hebben die hij zelf heeft uitgekozen. Bij het kopen van schoenen voor je zoontje is het belangrijk om op verschillende zaken te letten. Zo moet je letten op het materiaal, de maat en pasvorm en de sluiting bijvoorbeeld.

Voor het materiaal kan je het beste kiezen voor leer, want dit ademt goed en blijft langer mooi. De maat bepalen kan moeilijk zijn, dus het is altijd goed om maatadvies te vragen aan een professional. Over het algemeen geldt voor de sluiting dat veters het mooiste zijn, maar als je kind hier nog niet aan toe is kan je beter kiezen voor klittenband. In dit artikel help ik je met het vinden van leuke jongensschoenen. Hieronder heb ik namelijk voor je op een rijtje gezet welke schoenen vaak in de smaak vallen bij jongens.

Sneakers

De welbekende sneakers doen het altijd goed bij jongens. Ze zien er sportief en modern uit en ze zitten ook nog eens erg comfortabel. Dit is ook zeker belangrijk, omdat kinderen veel rennen en buiten spelen. Het is dus van belang dat de schoenen ook goed zitten. Sneakers heb je in veel verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld hele kleurrijke sneakers met veel verschillend kleuren en patronen, maar je hebt ook wat neutralere sneakers. Er bestaan tegenwoordig zelfs sneakers met lampjes in de zool. Wanneer je dan loopt gaan de lampjes aan of uit. Dit vinden kinderen vaak erg leuk en dit maakt de schoenen dan vaak ook een stuk unieker.

Regenlaarzen

Regenlaarzen zijn schoenen die ieder kind moet hebben. Ze worden vooral in de herfst en winter veel gedragen. Dat komt omdat de schoenen goed tegen regen kunnen en de voeten ook warm kunnen houden. In deze periode van het jaar valt er veel neerslag en met regenlaarzen kan je zoontje toch lekker buiten in de regen en plassen spelen zonder nat te worden.

Boots

Jongens boots zijn wat hogere schoenen die een stoere uitstraling geven. Doordat deze schoenen wat hoger van model zijn worden ze vaak in de winter gedragen. Ze zorgen namelijk ook voor wat extra warmte. Vaak zit er aan de binnenkant van de schoenen een soort wol dat ervoor zorgt dat je het voeten minder koud worden in de winter. Deze schoenen worden vaak van het materiaal leer of kunstleer gemaakt en zijn populair in de kleuren bruin en zwart. De combinatie van het materiaal en kleur zorgt ervoor dat ze er stoer uitzien.

Veterboots

De veterboots lijken erg op de normale boots, maar deze schoenen hebben zoals je het aan de naam al kunt horen veters. Ze staan vaak bekend om de wat dikkere zool en ze zijn ook wat hoger net als de gewone boots. Ook deze schoenen geven een stoere uitstraling. Deze schoenen zijn handig om pas aan te schaffen als je kind zijn eigen veters kan strikken, omdat er lange veters in deze schoenen zitten.

Lage schoenen

Ook de klassieke lage schoenen zijn altijd leuk. Ze zijn het gehele jaar door te dragen en ze lijken op sneakers. Deze schoenen zijn ideaal als je kind nog geen veters kan strikken, want deze schoenen hebben vaak klittenband waarmee ze vast gemaakt worden. Je kind kan dan dus zelf zijn schoenen aandoen.