Hoeveel kost een leaseauto?

Om er achter te komen of een leaseauto wel of niet voordelig voor je is, moet je een aardige rekensom maken. Of eigenlijk twee. Ten eerste moet je namelijk uitrekenen of het voordeliger is om een auto te leasen of te kopen als je uitgaat van zakelijke kilometers. Rij je verder ook nog privé met je auto, dan moet je nog een rekensom maken welke auto en welk contract het meest voordelig is ten opzichte van je rijgedrag.

Bijtelling

In Nederland mag je de leasekosten van je auto aftrekken van de belasting als je hem gebruikt voor de zaak of je eigen onderneming. Daarnaast mag je met de auto 500 kilometer privé rijden, zonder extra kosten. Rij je meer dan moet je bijtelling gaan betalen. Die hangt af van een aantal factoren: je inkomen, de aanschafprijs van de auto, het milieulabel van de auto en de leeftijd van de auto. Wil je een leaseauto dus ook privé rijden, dan loont het in ieder geval de moeite om een nieuwe auto te kopen, die niet te duur is en zuinig rijdt. Wil je bijvoorbeeld een Citroen Berlingo leasen, dan is dat een stuk goedkoper dan een dikke BMW.  Op deze manier kun je de kosten aardig drukken. 

Overige

Daarnaast is er natuurlijk nog de keuze voor het soort contract dat je neemt voor je leaseauto. Daarin heb je veel opties die je wel of niet kunt nemen. Rij je veel kilometers, dan kan het voordelig zijn om een contract te nemen waarmee je gratis kunt tanken. Verder is bij een leaseauto het onderhoud op de kosten van de verhuurder. Aan de andere kant zul je voor een nieuwe auto überhaupt weinig onderhoudskosten hebben, dus dat hoeft niet perse een afweging te zijn. Rij je een auto van de zaak, dan met je vaak ook een eigen bijdrage betalen. Dit bepaald natuurlijk ook voor een flink deel het budget dat je hebt voor een leaseauto.

Meer info : bezoekt u de website