Locomo
Image default
Huishoudelijk

Houd je badkamer altijd schoon

De meeste mensen gebruiken hun badkamer over het algemeen dagelijks. Men wast zich daar, we poetsen onze tanden in de badkamer, we zorgen dat ons haar goed zit en de vrouwen onder ons doen hier uiteraard hun make-up op. De badkamer wordt daardoor vrij intensief gebruikt en wordt dan over het algemeen ook sneller vies. Het is daarom regelmatig nodig om je badkamer even flink schoon te schrobben. Je kunt je badkamer het beste elke week even schoonmaken. Wanneer je het goed schoonmaakt elke week kost het ook minder moeite om het schoon te krijgen dan wanneer je het schoon gaat maken na een langere periode. De badkamertegels schoonmaken is minder vaak nodig. In dit artikel hebben we een aantal stappen voor je opgesteld om je badkamer zo schoon mogelijk te houden.

De badkuip of douchebak schoonmaken

Dit onderdeel schoonmaken kun je het makkelijkste met heet water en schoonmaakazijn. Laat het sopje in je badkuip of douchebak lopen en laat dit een paar minuten intrekken. Neem hierna een natte doek en doe wat azijn op de doek, ga hiermee goed over het oppervlak van de badkuip of douchebak. Hierna is het belangrijk alles goed af te spoelen met water en af te drogen met een droge hand- of theedoek.

De douchekop schoonmaken

Op een douchekop heb je al vrij gauw last van een stevige kalkaanslag. Wanneer je dit wilt voorkomen kun je het beste je douchekop na het douchen even met een handdoek droog maken. Wanneer er kalkaanslag op gevormd is, is het het beste om de douchekop even in heet water te leggen met wat azijn eraan toegevoegd. Uiteraard kan een ontkalkmiddel ook helpen.

De badkamertegels schoonmaken

Wanneer je glanzende en schone tegels wilt, zijn water en azijn wederom de van essentieel belang. Je dient de tegels ermee te schrobben om zo de kalkaanslag te kunnen verwijderen. Laat dit hierna een half uurtje intrekken en spoel het daarna weer af met water. Wanneer je de voegen schoonmaken wilt is het het beste om dit met een tandenborstel en wat bleekmiddel te doen. Laat het bleekmiddel even in de voegen trekken om het vervolgens af te spoelen. De voegen zullen zo weer mooi wit worden.

De wastafel schoonmaken

In de algemene zin wordt de wastafel het meeste gebruikt in de badkamer. Deze valt gelukkig makkelijk schoon te krijgen met een allesreiniger. De kalkvlekken kun je verder verwijderen met ontkalker of azijn.

Meer info : bezoekt u de website

Gerelateerde artikelen

Informatie over Vliegenvanger Flycontrol 30