Locomo
Image default
Vakantie

Reizen door Tadzjikistan

Tadzjikistan is nou niet de meest voor de hand liggende reisbestemming natuurlijk. Dit is best jammer te noemen. Het land is namelijk een echt avontuur om doorheen te reizen, je reist door de meest waanzinnige landschappen. Je kunt hier overnachten in homestays bij hele leuke Tadzjiekse families. Andere reizigers zul je ook bijna niet tegenkomen, wel vind je er oude forten, heerlijke hotsprings en traditionele markten. Mocht je nog niet overtuigd zijn hebben we hieronder nog vijf redenen voor je.

Prachtige landschappen

Tadzjikistan is een land die je echt zal overweldigen. De bergen zijn er erg kleurrijk, de landschappen ruig en de rivieren wild. Je zult je ogen niet geloven als je door het land reist, het is er wonderschoon. Vooral het grensgebied met Afghanistan is ongekend mooi. De twee landen worden gescheiden door een woeste rivier, ondanks dat de overkant dus heel dichtbij is. Je komt langs veel Afghaanse dorpjes, omringd door groene velden en hoge besneeuwde pieken. Tadzjikistan hoort wat betreft het natuurschoon bij de mooiste landen ter wereld.

Je leert de Tadzjieken van dichtbij kennen

In Tadzjikistan heb je nog amper toerisme, er is dan ook amper infrastructuur rondom het toerisme. Soms kan dit best lastig zijn omdat hotels en restaurants er bijna niet zijn. De enige plaatsen waar je op dat gebied een beetje terecht kunt is de hoofdstad Dushanbe en het plaatsje Khorog. Verder zul je bijna alleen maar in homestays verblijven welke variëren van heel basic tot redelijk comfortabel. Het is niet altijd even relaxed maar een mooie ervaring dat is het zeker! Zo maak je toch van dichtbij mee hoe een familie in Tadzjikistan leeft.

Het is een avontuur

Vandaag de dag is bijna iedereen op zoek naar mooie ervaringen op niet-toeristische plekken. Makkelijk is het echter niet om die plekken te vinden. In Tadzjikistan is dit echter helemaal geen probleem. Er zijn namelijk zo weinig reizigers dat je je soms zelfs de enige toerist in het land voelt. Voor je gevoel heb je daardoor al het pracht en praal wat het land te bieden heeft voor jezelf. Wanneer je gaat hiken is het ook ideaal, je hebt namelijk totaal geen last van veel te volle wandelpaden.

De mensen in Tadzjikistan

Het is een land met veel armoede. De Tadzjieken doen er echter alles aan om jou je zo welkom mogelijk te laten voelen. Het maakt niet uit waar je komt, overal wordt er direct eten en drinken onder je neus geschoven. Het eten is over het algemeen misschien niet geweldig, de families doen wel hun best om ervoor te zorgen dat je niets tekort zal komen. De Tadzjieken zijn waarschijnlijk een van de meest gastvrije volkeren die je ooit tegen zult komen.

Bijzondere plekken

In Tadzjikistan heb je hartstikke veel bijzondere plekken. Één van die plekken is de Pamir Highway. Dit is namelijk de op één na hoogste weg in de wereld. De weg begint in Kirgizië en gaat vanaf daar dwars door Tadzjikistan om uiteindelijk te eindigen in Afghanistan. De Pamir Highway is vrijwel leeg en lijkt wel eindeloos. Je rijdt langs prachtige bergen en afgronden over hele smalle stukken.

Wat je ook niet mag missen wanneer je in Tadzjikistan bent is de Wakhan Valley. Dit is de vallei tussen Tadzjikistan en Afghanistan. Je hebt hier prachtige uitzichten op het Hindu-Kush gebergte. Je kunt hier forten bezoeken uit de tijd van de Zijderoute, hotsprings en prachtige groene velden. Op de achtergrond vind je altijd de prachtige gebergtes terug.

Op reis door Tadzjikistan

Houd er dus rekening mee dat de reis heel erg basic zal zijn. Het is aan te raden om van tevoren een goede auto met een gids te boeken die jou op sleeptouw kan nemen. Boek je reis via Shoestring en lees ook alle Shoestring ervaringen.

 

Meer info : bezoekt u de website