Locomo
Image default
Huishoudelijk

Vlekken uit de bank halen? Zo doe je dat!

Een bank is de must have van elke woonkamer. De bank kan je voor verschillende situaties gebruiken. De een gebruikt de bank om op te zitten en de ander ligt liever helemaal onderuit op de bank. Ook zijn er sommige mensen die wel eens op de bank slapen. Hoe er met de bank wordt omgegaan, is vaak terug te zien aan de status van de bank. Hoewel het vaak terug te zien is, hoe er met de bank wordt omgegaan kunnen er altijd vlekken op de bank ontstaan. Vlekken kunnen het uiterlijk van de bank vaak verminderen. Maar hoe zorg je er dan voor dat de vlekken uit de bank worden gehaald? In de blog lees je verschillende tips, hoe jij de vlekken uit jouw bank krijgt!

 

Dieptereiniging

Je kunt een bank laten reinigen, middels een dieptereiniging. Een dieptereiniging wordt uitgevoerd door een extern bedrijf. Een dieptereiniging is een goede manier om hardnekkige vlekken uit de bank te krijgen. Op het moment dat er een dieptereiniging plaatsvindt, worden de vezels van de bank gespoeld en gereinigd. Al het vuil in de bank wordt verwijderd, zodat de vezels weer helemaal schoon zijn. Op het moment dat er een dieptereiniging plaatsvindt, wordt er gebruik gemaakt van water. Het kan dan vaker voorkomen, dat het wat langer duurt voordat de bank schoon is.

 

Bank schoonmaken met groene zeep

Je kunt de bank zelf schoonmaken met onder andere groene zeep. Op het moment dat je de bank wilt schoon maken met groene zeep, zul je eerst een sopje moeten maken met lauw of warm water. Doe de groene zeep bij het lauwe of warme water. Op het moment dat dit gelukt is, kun je beginnen met het schoonmaken van de bank. Echter is er wel een belangrijk puntje, waarbij je moet opletten als je gaat schoonmaken met groene zeep. Groene zeep laat strepen achter. Zorg er dus voor dat de zeep goed van de bank wordt afgehaald. Anders behoud je strepen op de bank.

 

Bank schoonmaken met soda

Ook kun je ervoor kiezen om de bank schoon te maken met soda. Soda is een heel ander dan groene zeep. Bij groene zeep kun je een sopje maken met lauw of warm water. Bij het schoonmaken met soda, zal gebruik gemaakt moeten worden van heet water. Op het moment dat je het heette water in een emmer hebt, kun je de soda erbij doen. Op het moment dat dit gelukt is, kun je met een spons de vlekken uit de bank halen.

 

Dit waren ze dan! Dé manieren om jouw bank schoon te maken. Heel veel succes bij het schoonmaken van de bank!