Locomo
Image default
Aanbiedingen

Je woning verkopen in Utrecht: hier moet je op letten

Je woning verkopen in Utrecht: hier moet je op letten

Een verhuizing: vaak heb je er lang en goed over nagedacht en ben je op de hoogte van alle zaken die je moet regelen. Zo is het natuurlijk belangrijk om een nieuwe woning te vinden, maar ook je huidige woning in Utrecht dient verkocht te worden. Bij de aan- en verkoop van een huis gaan veel regels en zaken gemoeid. Het is dan ook belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je dit alleen wilt doen, of dat je het toch liever overlaat aan een professional. Mocht je ervoor kiezen om het verkopen van je huis over te laten aan een professional adviseren wij je in dit blog graag over waar je op moet letten bij het uitkiezen van de juiste makelaar in Utrecht. Lees daarom snel verder!

Kwaliteit

Mocht je ervoor kiezen om bij de verkoop van je woning een professional in te schakelen, dan is het erg belangrijk dat deze het beste met je voor heeft en dat het een erkende makelaar betreft. Sinds een aantal jaar is het beroep makelaar namelijk niet meer beschermd. Dit heeft als gevolg dat iedereen in principe makelaar zou kunnen worden. Om er zeker van te zijn dat je een legitieme makelaar in handen neemt zou je kunnen checken of deze makelaar is geregistreerd bij een kwaliteitsregister. Deze stellen namelijk erg strenge eisen aan kwaliteit en educatie. Daarnaast kun je ook checken of de makelaar in kwestie lid is van een branchevereniging. Deze branchevereniging waarborgt de kwaliteit van de makelaar. 

Welke makelaar heeft u nodig

Er zijn een aantal verschillende soorten makelaars. Zo bestaan er verhuurmakelaars, verkoopmakelaars en aankoopmakelaars. Wanneer u uw woning, kamer of appartement wilt verhuren kun je terecht bij een verhuurmakelaar. Deze houdt de huurmarkt in de gaten, plaatst advertenties voor uw woning en organiseert de bezichtigingen. Mocht je je huis willen verkopen dan kun je terecht bij een verkoopmakelaar. Bij de zoektocht naar een nieuwe woning kunt u het best contact opnemen met een aankoopmakelaar. Bij de zoektocht naar de juiste makelaar kunt u het beste beginnen met het vergelijken van de verschillende makelaars bij u in de buurt. ZO heeft u een duidelijk overzicht van de verschillen tussen de verschillende makelaars en is het maken van een keuze stukken eenvoudiger. 

Gerelateerde artikelen

Wat is een vaststellingovereenkomst?

Kinderen in beweging

De Beste Tips om stress te verminderen en veilig te blijven