Locomo
Image default
Aanbiedingen

Een dagje uit met je gezin naar het oudste vogelpark van Nederland

Het oudste vogelpark van Nederland is Vogelpark Avifauna. Dit vogelpark was ooit eigenlijk een privé landgoed waar de eigenaar verschillende vogels hield. De toenmalige burgemeester van Alphen aan den Rijn vroeg of de eigenaar een keertje zijn landgoed met de vogels voor het publiek wilde openstellen omdat het zo’n bijzondere collectie was. Vanwege het succes van die openstelling besloot de eigenaar in 1950 een vogelpark op te richten. Tegenwoordig heeft het vogelpark ook zijn poorten geopend voor andere dieren die samen met de vogels in verschillende afgebakende paviljoens en op eilanden in het park leven. Naast de dieren is er ook een restaurant en kunnen de kinderen lekker spelen in de avontuurlijkste buitenspeeltuin van Zuid-Holland. 

Een bijzonder vogelpark waar je tussen de vogels loopt

Als je op zoek bent naar leuke ideeën voor een gezellig uitje met het gezin, dan is het oudste vogelpark van Nederland echt een aanrader. Kinderen zullen het heel leuk vinden om met een kommetje nectar de lori’s eten te geven en alle dieren te bekijken. In sommige delen van het park kun je gewoon tussen de vogels door lopen, wat wel een hele bijzondere ervaring is en tijdens de voederpraatjes kan de verzorger je van alles vertellen over de dieren. Heel bijzonder is de nachtsafari waarvoor je niet ’s nachts terug hoeft te komen, maar een overdekte ruimte waar het dag- en nacht ritme is omgegooid. Je kunt hier in de Uilenburcht actieve uilen zien en ook de bijzondere Nieuw-Zeelandse kiwi bewonderen. In het vogelpark vind je ook de allerleukste buitenspeeltuin van Zuid-Holland, met verschillende attracties als trampolines, mini-auto’s en graafmachines.

Bezoek samen met jouw kinderen dit toffe park

Als je het oudste vogelpark van Nederland wilt bezoeken met de leukste buitenspeeltuin van Zuid-Holland, dan kun je op hun website alle informatie vinden over de openingstijden, toegangsprijzen en de dieren. Je kunt ook verschillende arrangementen boeken met een overnachtingen in de buurt van Vogelpark Avifauna.

Gerelateerde artikelen

Je woning verkopen in Utrecht: hier moet je op letten

Relatiegeschenken voor uw klanten

Denk over deze punten na voor dat je een sauna gaat kopen