Locomo
Image default
Zakelijk

Medewerkers motiveren

Wat moet je doen om te voorkomen dat personeel niet geïnteresseerd raakt in verdere carrière bij jouw bedrijf? Je wilt niet dat ze jouw bedrijf alleen als opstapje of als tijdelijke oplossing zien. Helemaal zeker te voorkomen is dit natuurlijk niet, maar je kunt wel voorkomen dat je hierdoor door wordt overvallen. Behandel je personeel goed! Een bedrijfscultuur waarbij de verantwoordelijkheden binnen de organisatie ook eens bij wat ‘lager’ personeel kunnen worden neergelegd werkt vaak zeer inspirerend. Natuurlijk zal jij de belangrijkste beslissingen blijven nemen, maar het uitbesteden van de verantwoordelijkheden die binnen de mogelijkheden liggen van andere personeelsleden kan een zeer goede uitwerking hebben op de vitaliteit van een organisatie. Informatie hierover is te vinden op Carrierepoort.nl.

Het stimuleren van enthousiasme speelt hierbij een grote rol. Jammer genoeg is het zo dat bij veel bedrijven de hiërarchische structuur zodanig is opgebouwd dat het medewerkers na een periode demotiveert om zelf met initiatieven te komen; het enthousiasme wordt langzaam uit het personeel gezogen. Het is goed om te beseffen dat een goedlopende onderneming niet kan zonder haar medewerkers. Personeel dat de bevoegdheid heeft om sommige beslissingen te nemen en hier ook de credits en waardering voor krijgt is vaak beter gemotiveerd. Vanzelfsprekend gaat niet vanzelf; er zal een structuur binnen het bedrijf moeten worden opgezet die medewerkers in staat stelt om uitdagingen te blijven zoeken. Hiermee voorkom je dat goede werknemers hun heil ergens anders zoeken omdat ze daar wel gewaardeerd worden voor hun initiatieven. Bovendien kunnen sommige werknemers wanneer ze erg ontevreden zijn een outplacement van Carrierèpoort traject aanvragen, waarbij ze door een bureau een andere baan krijgen aangemeten.

Eén van de belangrijke kenmerken van een dergelijke structuur is het opstellen en formuleren van enkele korte termijn doelstellingen, gekoppeld aan een lange termijn strategie. Wanneer de behaalde doelstellingen met elkaar gevierd worden zorgt dit voor een zeer goede sfeer binnen de organisatie.

Meer info : bezoekt u de website