Locomo
Image default
Woning en Tuin

Nikkel hanglampen

Als ik ergens zo’n nikkel hanglamp zie, dan ben ik toch telkens weer verrukt. Ze zijn immers nog altijd gedurfd, vind ik. Oorspronkelijk hingen ze in werkplaatsen, fabrieken of ziekenhuizen. Ze doen me ook nog denken aan scheepsruimten. Gelukkig zijn ze deze lampen beginnen recupereren en vonden ze hun intrede in onze leefruimten.

Ze passen perfect in een trendy, fris en jong interieur. Zowel in kleinere kamers als in grotere lofts komen ze tot hun recht. Ze zijn meestal klokvormig en daardoor wordt het licht rechtstreeks naar onderen gestuurd. Door het glimmende nikkel wordt het licht van de omgeving nog eens extra weerkaatst. Dat geeft een prachtig effect. Nikkel hanglampen staan heel mooi boven de eettafel of het werkblad in de keuken. Aan je werk- of hobbytafel heb je dergelijk rechtstreeks licht nodig op de plaats waar je je handelingen uitvoert. Daarom zijn ze ook hier heel geschikt.

Buiten het feit dat ze functioneel zijn, zijn ze nog heel speciaal ook. Ze zijn te combineren met zachte kleuren van bijvoorbeeld een landelijke stijl. Maar ze kunnen evengoed bij een kleurrijk interieur passen. Je vindt ze in hanglampen, vloerlampen en tafellampen. Je hoeft je niet te beperken tot één enkel uniek stuk dus. Je kan ze combineren met mekaar. Je kan per lichtpunt voor één grote hanglamp kiezen, of je kan meerdere kleinere hanglampen bij mekaar monteren.

Qua materiaal kan je nog kiezen tussen verschillende soorten: je kan kiezen voor heel glimmend nikkel maar er zijn er evengoed in een ruwe of gehamerde afwerking. Aan jou om te beslissen welke sfeer jij wil brengen.

Nikkel is gemakkelijk in onderhoud: af en toe eens afwassen met een sopje en meer hoef je niet te doen. Ideaal voor moderne mensen dus! Nikkel is duurzaam en sterk. Eens je een nikkel hanglamp in huis hebt, zal je er nog jaren plezier van hebben!

Meer info : bezoekt u de website