Locomo
Image default
Woning en Tuin

Populaire raamdecoratie voor jouw woning

Er is een eindeloze keuze als het gaat over raamdecoratie, er zijn verschillende soorten, types en varianten. Gordijnen zijn één van de meest bekende soorten raamdecoratie die er is. Deze zijn weer beschikbaar in verschillende varianten. In deze blog gaat het over gordijnen.

 

Gordijnen zijn al een lange tijd bekende raamdecoratie, dit is natuurlijk niet zomaar. Gordijnen hebben diverse eigenschappen en functies, ook zijn ze beschikbaar in verschillende transparanties, namelijk met een verduisterende, lichtdoorlatende en transparante stof. Dankzij deze verschillen passen gordijnen in iedere huisstijl. Gordijnen zijn goed te combineren met andere soorten raamdecoratie zoals rolgordijnen, duo rolgordijnen, jaloezieën of plissés. Hierdoor kun je genieten en profiteren van nog meer voordelen.

 

Drie verschillende transparanties

Verduisterende gordijnen komen veel voor in de slaapkamer, ze kunnen een ruimte verduisteren waardoor er geen licht meer van buiten naar binnen komt. Dankzij deze verduisterende stof kun je genieten van een donkere kamer en een goede nachtrust. Verduisterende gordijnen zijn niet alleen goed voor het verduisteren van een kamer, ook hebben ze een isolerende functie. Tussen je gordijn en raam is een stilstaande laag lucht. Deze creëert een isolerende laag wat weer invloed heeft op de tempratuur in huis. Dankzij deze gordijnen kun je tijdens de warme zomers de hitte buiten houden en genieten van de normale temperatuur in huis.

 

Inbetween gordijnen bestaan uit een semi-transparante stof en worden ook wel lichtdoorlatende gordijnen genoemd. Dit is de perfecte transparantie voor je privacy. De combinatie tussen lichtinval en privacy zijn hier één. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, daarom komt deze vaak voor aan de straatkant. Hiermee voorkom je dat mensen bij je naar binnen kunnen gluren. Inbetween gordijnen laten wel genoeg licht door van buiten waardoor er altijd genoeg licht is in een ruimte. Natuurlijklichtinval is erg belangrijk voor je concentratie en daarom zijn op kantoor of in de woonkamer deze gordijnen erg populair.

 

Zijn de twee bovenstaande transparanties niet hetgeen waar je naar op zoek bent? Dan kun je altijd kijken naar de vitrage gordijnen. Heb je een mooi uitzicht of kijk je graag weg in de tuin, dan zijn vitrage gordijnen de ideale keuze. Het is namelijk mogelijk om door deze stof heen te kijken. Hierdoor verlies je geen zicht naar buiten maar lijd je privacy er wel iets onder. Door deze transparante stof komt er veel licht binnen wat een ruimte groter en meer open laat lijken. Ze hebben een warme en gezellige uitstraling wat zorgt voor een fijne sfeer.