Locomo
Image default
Eten en drinken

Tequila, een lekker mexicaans drankje

Een fles tequila is natuurlijk heerlijk om te drinken op een leuk feestje. Maar wat is nu precies de inhoud van een fles tequila en hoe is de fles tequila ontstaan? De fles tequila ligt dan wel bij ons in de Nederlandse supermarkt, maar van origine heeft tequila geen Nederlandse afkomst. De alcoholische drank Tequila is namelijk gemaakt in het gebied rond Santiago de Tequila. Daarnaast moet de alcoholische drank tequila op zijn minst een alcoholpercentage hebben van 35%, wil men spreken van echte tequila. Santiago de Tequila is een stad in Mexico welke licht in de Mexicaanse staat genaamd Jalisco. Jalisco ligt in het westen van het land. Tevens is tequila een naam waaronder verschillende alcoholische dranken vallen, dit zijn namelijk de dranken welke uit het sap van de agave worden gedistilleerd. De ene mescal wordt echter geproduceerd op een andere plaats dan de andere mescal, hierdoor is er wel verschil in de alcoholische dranken. Daarnaast is het verplicht dat tequila op zijn minst uit 51% agavessap bestaat, anders mag het de naam tequila niet voeren. Wanneer u liever tequila van zeer hoge kwaliteit drinkt, zult u moeten kiezen voor tequila dat bestaat uit 100% Agave tequilana.

Verschillende soorten tequila

Er zijn verschillende soorten tequila, namelijk 5. Het betreft hier: Plata, Blanca, Reposado, Anejo en Extra anejo. De soorten verschillen van rijpingsproces. Plata is eigenlijk weinig gerijpt, vervolgens is blanca tot drie maanden gerijpt. Daarnaast is reposado drie maanden tot een jaar gerijpt en anejo langer dan een jaar gerijpt. Tot slot is de langst rijpende tequila extra anejo. Extra anejo is minimaal drie jaar gerijpt tot enkele jaren langer. Dit maakt een groot verschil. U kunt het verschil al zien aan de kleur van de tequila soorten. Heel soms voegt met karamel toe zodat de tequila een meer donkere kleur krijgt. Op deze manier krijgt men de indruk dat de tequila soort langer gerijpt is dan dat hij werkelijk gerijpt is.

Online bestellen van een fles tequila

Het is erg slim om de tequila online te bestellen. Op deze manier kunt u namelijk een keuze maken uit de verschillende tequila soorten en kunt u duidelijk de verschillen tussen de tequila soorten zien. Daarnaast is het online bestellen van een fles tequila bij een goed bedrijf vele malen goedkoper en wordt het bij uw thuis afgeleverd.

Meer info : bezoekt u de website