Locomo
Image default
Vakantie

Bonaire Vakantie

Bonaire het klimaat

Een van de benedenwindse eilanden is Bonaire, perfect voor een vakantie Bonaire. Sinds oktober 2010 behoort dit eiland officieel tot Nederland. Dit prachtige vakantie-eiland ligt in het Caribisch gebied en heeft een Savanneklimaat. Door het jaar heen heeft deze regio vrij constante temperaturen, zo rondom de 30 graden Celcius. Het klimaat is vrij droog met tropische temperaturen. 

Zonuren

Het gemiddeld aantal zonuren op Bonaire is 8 à 9 uur. Van september tot en met december is de kans op bewolking groot. De rest van het jaar geeft wel eens een paar dagen wolkenvelden maar over het algemeen kun je spreken van een zonnig en warm eiland! Per jaar valt er ongeveer 500 milimeter regen. Maar er zijn ook jaren dat er niet meer dan 300 mm valt.

Duiken

Bonaire ligt het meest oostelijk van de ABC-eilandengroep (Aruba, Bonaire en Curacao).Met 15.000 inwoners is Bonaire een dunbevolkt gebied. Bonaire staat garant voor een relaxte en rustige vakantie waar de beste duiklocaties van de wereld te vinden zijn. Rondom het eiland zijn prachtige koraalriffen te vinden. En wat te denken van de vele scheepswrakken. Deze zijn zeker een duik waard. Een walhalla voor de duiker en snorkelaar.

Bezienswaardigheden

Een van Bonaires bezienswaardigheden is Donkey’s Sanctuary. Op een gebied van 120.000 vierkante meter ten zuiden van Flamingo Airport zit een ezelopvanghuis. Daar worden verwaarloosde ezels liefdevol opgevangen door vrijwilligers. Leuk om een keer te zien hoe deze mensen met de dieren omgaan. Door een zakje voer te kopen steun je de ezelopvang in dit gebied.  Ook kun je hier op een prachtig terras van het uitzicht genieten. Een uitgestrekt zoutmeer waar ook vaak flamingo’s vertoeven is een lust voor het oog. Ook is er een tuin waar leguanen en schildpadden verblijven. Dit alles is zeker een tripje waard.

Meer info : bezoekt u de website

Gerelateerde artikelen

Klein Curacao boeken voor de vakantie van je leven.

Autoverhuur Curacao zonder gekkigheid

Schakel hulp in om een huis te kopen in Spanje