Locomo
Image default
Mode en Kleding

Thermo jassen

Als je in de kou werkt is thermokleding erg belangrijk. Thermo jassen zijn perfect voor het werken in koude omstandigheden en bieden warmte en comfort tijdens het werk. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een thermo jas? In deze blog bespreken we enkele belangrijke factoren waar je op moet letten bij het kopen van thermo jassen.

 

Materialen van de thermo jas

Een van de belangrijkste factoren om op te letten bij het kiezen van een thermo jas is het materiaal waarvan de jas is gemaakt. Thermo jassen zijn gemaakt van isolerende materialen zoals dons, synthetische vezels en wol. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om te weten welk materiaal het beste bij jou past. Dons is bijvoorbeeld zeer isolerend en licht van gewicht, waardoor het een ideale keuze is voor activiteiten zoals skiën en wandelen. Synthetische vezels zijn ook isolerend en zijn vaak goedkoper dan dons, terwijl wol een duurzaam en ademend materiaal is dat lang meegaat.

 

Functionaliteit van de thermo jas

Niet alleen het materiaal maar ook de functionaliteit van de thermo jassen is belangrijk. Een goede thermojas moet niet alleen warm zijn, maar ook functioneel en praktisch. Kies dus een thermojas met eigenschappen die aan jouw wensen voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een verstelbare capuchon, voldoende zakken en een waterdichte buitenlaag. Maar hoe kies je de beste thermojas?

 

–          Kies de juiste maat: De juiste maat is essentieel bij het kiezen van thermo jassen. Een te grote jas biedt niet voldoende isolatie, terwijl een te strakke jas beperkingen kan opleggen in de bewegingsvrijheid. Kies daarom een thermo jas die goed past en comfortabel aanvoelt.

–          Controleer de isolatiewaarde: Controleer de isolatiewaarde van de thermo jas voordat je tot aankoop overgaat. De isolatiewaarde geeft aan hoe goed de jas is in het vasthouden van warmte en wordt gemeten in R-waarde of gram per vierkante meter. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe warmer de jas.

–          Kijk naar de eigenschappen van de jas: Kijk naar de eigenschappen van de jas en bepaal welke eigenschappen belangrijk voor jou zijn. Overweeg bijvoorbeeld een thermo jas met een waterdichte buitenlaag als je van plan bent om buiten in de regen te lopen of een jas met veel zakken als je graag spullen meeneemt tijdens het wandelen.

 

 

https://tessuto.nl/thermo-jas/