Locomo
Image default
Auto’s en Motoren

Uw auto verkopen als schroot

Soms heeft het geen zin om enkele auto’s vast te houden, op dit punt wilt u misschien overwegen een auto te verkopen die niet meer rijdt of die de weg waard is. Ongeacht de reden voor de verkoop van uw auto, het kan zijn dat uw auto betrokken was bij een auto-ongeluk en niet meer zo goed rijdt of dat hij gewoon te oud is en de reparatiekosten niet langer rechtvaardigt. Door de onderstaande stappen te volgen, kunt u probleemloos sloopauto verkopen.

Laat uw papierwerk sorteren

Uw papierwerk is erg belangrijk en moet in orde zijn, zelfs als uw auto voorbestemd is om te worden verpletterd of om schoongemaakt te worden voor onderdelen. bewijs dat u de auto daadwerkelijk bezit.

Verwijder uw persoonlijke bezittingen

Voordat u sloopauto verkopen, dient u al uw persoonlijke bezittingen uit de auto te halen, onthoud dat als de auto weg is, alle spullen in de auto inclusief uw spullen, indien niet verwijderd, ook verdwenen zouden zijn, dus probeer uw persoonlijke bezittingen niet achter te laten .

Waardevolle onderdelen verwijderen

Als u aftermarket- of aangepaste onderdelen aan uw auto hebt toegevoegd, is het raadzaam deze te verwijderen voordat u deze voor rotzooi verkoopt. Als je sloopauto verkopen opt met een paar aftermarket of custom onderdelen, maakt dat voor de schroothoop niet veel uit en ze zullen je waarschijnlijk niet meer betalen voor de aftermarket onderdelen dan zonder de onderdelen.

Verwijder de platen

Autosloperijen hebben geen zin voor kentekenplaten, in sommige gevallen moet u de platen uit een auto halen voordat u ze verkoopt. Aangezien u de platen heeft gekocht, moet het uw eigen verantwoordelijkheid zijn om ze bij te houden. Zorg er dus voor dat u de platen van uw auto verwijdert en houd u aan alle toepasselijke wetten met betrekking tot kentekenplaten voordat u uw auto aan een bergingswerf verkoopt.

Gebruik de brandstof voordat u een autowrakken verkoopt

Brandstof die in voertuigen achterblijft, kan gevaarlijk zijn voor bergingswerven, dus het is belangrijk dat u de brandstof in uw oude auto opgebruikt of aftapt als dat mogelijk is. Afvalwerven moeten doorgaans de vloeistoffen verwijderen van alle voertuigen die ze kopen.

Annuleer uw verzekering

Het is voor u een goede zaak om eraan te denken uw verzekering op te zeggen voordat u sloopauto verkopen opt. U zou niet willen vertrekken op de verzekering van een voertuig dat u niet meer bezit.

Zoek naar de beste deal

Gelukkig zijn veel bedrijven bezig met het kopen van autowrakken omdat u sloopauto wilt verkopen, het kan zijn dat u online moet zoeken om offertes te vergelijken en te zoeken naar de beste deals die u kunt kiezen. Sommige bedrijven zijn misschien bereid iets meer te betalen dan andere. U krijgt dan een offerte die u met hen moet afspreken, de papieren moet ondertekenen voordat zij de auto verwijderen en u het geld betalen. Aan de andere kant kunt u overwegen de auto aan een andere persoon te verkopen; dit kan wat werk vergen, zoals adverteren voor het voertuig en het aan potentiële kopers laten zien.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een leaseauto?

Je motortheorie behalen via een gemakkelijke weg

Zakelijke autoverzekering