Locomo
Image default
Woningen

Verfraai de buitenkant van je huis met deze 3 tips

Ben jij uitgekeken op de buitenkant van je huis? Dat is niet gek, na een bepaalde tijd is iedereen is toe aan iets nieuws. Nu kunt u natuurlijk de muren of de deuren schilderen, maar er zijn ook andere leuke en originele tips om de buitenkant van het huis te verfraaien. Benieuwd? Lees dan verder.

Hoe ziet jouw tuin eruit?

Een grote invloed op het uiterlijk van je huis is de voor en achtertuin. Als de voortuin rommelig is zorgt dat er ook voor dat het huis rommelig oogt. Voordat je dus bepaalde zaken gaat veranderen aan het huis is het misschien beter om de voortuin onder de aandacht te nemen. Wat kan je doen?

Ten eerste is het altijd goed om de tuin op te ruimen. Haal de dode planten en de onkruid weg en maak de tegels schoon met een hoge druk spuit. Met een beetje opruimen en schoonmaken kan een tuin al een heel ander beeld krijgen. Verder is het ook een tip om een beetje kleur terug te brengen in de tuin. Warme kleuren zoals rood, geel of oranje zijn vaak een aanrader. Al maken deze kleuren de tuin vaak wel kleiner. Kleuren hoef je niet alleen te verwerken in de planten en andere natuur. Je kunt dit ook doen met bloempotten of plantenbakken.

Geef de voordeur een make over!

De voordeur van een woning heeft veel invloed op de uitstraling van de voorgevel. Door de kleur van een voordeur te veranderen kan je de gehele look al totaal veranderen. Een andere tip is om iets toe te voegen aan de voordeur. Het mooiste voorbeeld hiervan is een voordeur afdak.

Een voordeur afdak ook wel deurluifel genoemd is een product die steeds vaker te zien is bij nieuwbouwhuizen. Een deurluifel kan je in verschillende vormen en materialen krijgen. Zo kan je een mooie chique glazen deurluifel krijgen, maar een klassieke houten of kunststof deurluifel is ook mogelijk.

Als je de luxe op wilt zoeken is een deurluifel met LED verlichting een aanrader. Deze zijn zeer chique en daarbij een perfect alternatief voor de buitenlamp.

Deurluifel

Denk aan de details!

Natuurlijk kun je de gehele look veranderen door het huis in een andere kleur te schilderen, maar je kan de look ook veranderen door aan de details te denken. Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het huisnummer. Je kan het standaard witte huisnummer met zwarte letters, misschien wel vervangen door een zwarte huisnummerplaat met gouden letters. Een zo’n kleine wijziging kan al een positief gevolg hebben.

Verder kan je ook nog denken aan bijvoorbeeld het toevoegen van hangplanten op de muur of het toevoegen van een leuk schattig bankje aan de voorkant van het huis. Net als het interieur in het huis kan je ook de buitenkant van je huis met leuke items aankleden. Veel meubelpartijen hebben een mooi aanbod in decoratiemogelijkheden voor de tuin.

Tot slot

Weet je echt niet wat je kan veranderen aan het huis? Dan kan je ook inspiratie op doen op de Pinterest website. Hier plaatsen mensen afbeeldingen van een huis voor make over en na. Ook is het een aanrader om is een dagje rond te fietsen in het dorp of de stad. Kijk een beetje om je heen en je kan zomaar iets zien wat jij ook wel zou willen voor het huis.