Locomo
Image default
Auto’s en Motoren

Vespa Scooters

Vespa scooters zijn beroemd in het straatbeeld van Italië, je hebt ze ongetwijfeld gezien op vakantie of in één van de vele films die zich afspelen in Italië. De geschiedenis van Vespa scooters gaat terug naar 1946, na de Tweede Wereldoorlog moest fabrikant Piaggio staken met de productie van vliegtuigen. Ze zagen een nieuwe markt in scooters. In de eerste modellen werden zelfs onderdelen van vliegtuigen gebruikt. Onderdelen van de startmotor werden gebruikt in Vespa scooters en zelfs het voorwiel van de scooter was een hergebruikt neuswiel van een vliegtuig.

 

Vespa Scooters; Italiaanse design klasse

Italië staat bekend om het elegante en stijlvolle design, dat geldt ook zeker voor Vespa scooters. De naam “Vespa” is het Italiaanse woord voor “Wesp” en dat kun je zien aan de vorm van de scooter. Vanaf de achterzijde gezien lijkt de scooter op een wesp, de slanke taille is ook duidelijk terug te zien in de doorstap. Daarmee onderscheiden Vespa scooters zich van de grote en zware Duitse modellen van die tijd. De doorstap maakt het ook mogelijk om comfortabel met een rok of jurk op Vespa scooters te rijden.

Geschikt voor alle rijders

Door het ontwerp werden Vespa scooters al snel populair bij vrouwen, maar ook mannen rijden graag op deze scooters. De Vespa Sprint is een lekker sportief model terwijl de Vespa Primavera meer doet denken aan de klassieke Vespa scooters. Hoewel het design nog steeds herkenbaar is heeft Piaggio in de loop der jaren veel technologische vernieuwingen doorgevoerd waarmee Vespa scooters nog steeds aan de top van scooter merken staat. Piaggio is overigens niet alleen eigenaar van Vespa, ook merken als Puch en Gilera vallen onder dit merk. Maar Vespa is nog altijd het paradepaardje met dat unieke design waar de fabrikanten van Retro Scooters het uiterlijk van hebben afgekeken. Maar aan de kwaliteit kunnen ze niet tippen!

Vespa scooter onderdelen en accessoires

Het voordeel van een bekend merk als Vespa is de ruime keuze aan onderdelen en accessoires. Je kunt volop bekabeling en elektronica bestellen evenals bagagedragers, buddydecks, sierbeugels en andere accessoires. Kijk snel in de online shop voor alle Vespa scooters, onderdelen en accessoires!

Meer info : bezoekt u de website