Locomo
Image default
Rechten

Vraag om hulp bij het certificeren van aandelen

Ben je ondernemer? Dan kun je zeker terecht bij notariskantoor Kooijman Autar in Rotterdam. Deze notarissen helpen je bij diverse zaken betreft het ondernemerschap. Een van de onderdelen waarbij zij je kunnen helpen is het certificeren van aandelen. Bij het certificeren van aandelen worden de zeggenschapsrechten, het stemrecht, en het economisch belang van de aandelen van elkaar gescheiden. Dit wordt vaak gedaan bij bedrijfsovername in familieverband. Ook bij werknemersparticipaties kan het handig zijn. Door het certificeren van aandelen is het mogelijk om besluiten te nemen met de algemene vergadering, zonder dat de werknemers hierbij aanwezig zijn. Als zakelijke klant bij dit notariskantoor, is dit niet het enige waarvoor je bij hen terechtkunt. Ze helpen je ook bij het opstarten of verkopen van een bedrijf.

Het (ver)kopen van een appartement

Als je eigenaar bent van een gebouw en een deel van dit gebouw wilt verkopen als appartement, is het nodig dat je de splitsing van de appartementsrechten beschrijft. Iedere eigenaar van een deel van het gebouw, hun eigen appartement, krijgt de appartementsrechten die bij hun deel horen. Hierdoor krijgen zij het exclusieve gebruiksrecht op dit deel van het gebouw. Als je een appartement gaat kopen is het dus belangrijk dat je de juiste appartementsrechten krijgt. Wanneer je de splitsing van deze rechten regelt door middel van een splitsingsakte opgesteld door een van de notarissen van Kooijman Autar, wordt je geholpen met het controleren en bespreken van je rechten.

Een professionele notaris voor diverse zaken

Naast zaken rondom ondernemen of onroerend goed, kun je bij dit kantoor in Rotterdam ook terecht voor familierecht. Hun notarissen gaan met jou in gesprek over het opstellen en aanpassen van een testament of samenlevingscontract. Door veel vragen te stellen en door hun goede inlevingsvermogen zorgen ze ervoor dat je precies beschreven hebt staan wat voor jou en je naasten belangrijk is.