Locomo
Image default
Mode en Kleding

De beste tips voor het kopen van de juiste schooltas!

De beste tips voor het kopen van de juiste schooltas!

Boeken, boeken en nog eens Boeken – heb je je kleintje weleens zien worstelen met een schooltas die er bijna even groot uitziet als zij? Als ouders is het normaal dat je je zorgen maakt dat het jonge en nog steeds groeiende lichaam van je kind kan worden belast door zware schooltassen. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat 80 procent van de schoolkinderen een schooltas heren of dames bij zich draagt ​​die te zwaar zijn in de mate dat ze schadelijk zijn voor hun gezondheid. Dit wordt soms verergerd door het gebruik van onergonomische tassen die niet zijn ontworpen met het comfort van het kind in gedachten. Het kopen van de juiste schooltas is dan ook erg belangrijk, wat je kunt doen met behulp van de onderstaande tips!

 

Ondersteuning

De rugzak moet op de schouders en rugbanden zijn opgevuld om op de ruggengraat te passen en de druk op het kind te verminderen. Ergonomische rugzakken met een intern draagframe zijn een extra pluspunt omdat ze helpen om het gewicht beter te verdelen. Rugzakken moeten compartimenten hebben, zodat het gewicht niet alleen op de bodem van de tas wordt geconcentreerd. Iets om in gedachten te houden is ook om je kind jong te laten beginnen – als ze eenmaal de gewoonte hebben gekregen om elke dag een ondersteunende rugzak naar school te dragen, zet je ze op de juiste weg naar een goede rug- en ruggengraatgezondheid.

 

Rugvriendelijk

Een andere belangrijke tip is om een ​​rugzak Eastpak of van een ander merk te nemen, die op beide schouders kan worden gedragen en helpt om het gewicht efficiënter te verdelen. Draagtassen of schoudertassen zien er misschien ‘cooler’ uit, maar op jonge leeftijd is ondersteuning belangrijker en daarom kan er toch echt beter gekozen worden voor een rugzak bij het kopen van een schooltas voor je kind.

 

Grootte

Een schoolrugzak mag niet meer dan 3 centimeter hoger zitten dan de schouders en niet lager dan de heupen. Investeer dus niet in een grotere rugzak in de hoop dat je kind erin kan “groeien”. Kinderen van 5 tot en met 10 jaar hebben tassen in kindermaat nodig en niet een rugzak die eigenlijk bedoeld is voor een volwassene. Gelukkig kun je zeker kiezen voor een prachtige Kipling tas bij het kopen van een schooltas voor je kind, al hebben andere merken uiteraard ook beeldschone modellen op de markt gebracht.

 

Inpakken

Een extra 10-15 minuten per dag om het rooster of schema van je kind door te nemen, zou de last moeten verminderen. Kiezen voor een kleinere waterfles die opnieuw kan worden bijgevuld, of het verwijderen van onnodige boeken, maakt de tas een stuk lichter. Als ze de optie hebben van een kluisje op school, is dat een geweldige manier om hun tassen minder zwaar te maken! Vraag of ze wat spullen in het kluisje kunnen bewaren om de druk te verlichten, of je kunt overwegen om met de leraren te praten als je je grote zorgen maakt dat je kind elke dag zoveel mee moet nemen naar school.