Locomo
Image default
Auto’s en Motoren

Wat moet je weten over het opladen van je e-chopper

Wanneer je een elektrische chopper of een elektrische scooter aanschaft, zul je deze op moeten laden. Bij een normaal voertuig heb je binnen een korte tijd de tank gevuld met brandstof, maar dit gaat bij elektrische voertuigen net even wat anders. Je vult een e-chopper uit Rotterdam met stroom. Hoe dat allemaal in z’n werk gaat, lees je in dit artikel. Na het lezen weet je precies wat je allemaal moet weten over het opladen van je e-chopper. Lees dus zeker even verder!

Het opladen van de elektrische chopper

Op het moment dat de accu leeg begint te raken, is het al verstandig om deze op te laden. Je kunt dit zien aan het display die op de e-chopper zit. Het is afhankelijk van wat voor type e-scooter je hebt of je de accu eruit kan halen of niet. Bij veel choppers kan je de accu opladen zonder hem er helemaal uit te halen dus dat is handig. Sluit de accu aan op netstroom via een accu en de accu zal zich opladen. Wil jij nu ook een e-chopper kopen? Dan kan via EZ Chopper.nl!

Let hierop bij het opladen!

Er zijn bij het opladen van je elektrische chopper een paar zaken waar je op moet letten. Wanneer je rekening houdt met die punten weet je dat je accu langer meegaat en je optimaal van je e-chopper kunt genieten en dat wil je natuurlijk. Op het moment dat je de e-chopper accu oplaadt, komt dat een beetje overeen met het opladen van je mobiel. De punten waar je rekening mee moet houden zijn: 

  • Laad de accu op als deze nog ongeveer 20% over heeft, maar liever niet lager. Wanneer je de accu elke keer gaat opladen als hij al helemaal leeg is, moet deze mega hard werken en kan hij oververhit raken. Dit wil je absoluut niet en daarom kun je de accu dus beter al wat eerder opladen. 

  • Haal de accu van de oplader wanneer deze vol is. Vaak zit er wel een begrenzing op de accu, waardoor deze niet kapot kan gaan van te lang opladen, maar het is ook niet echt goed. Hou dus een beetje in de gaten wanneer de accu vol is en haal hem eraf wanneer hij volledig is opgeladen.

Leg de accu aan de lader op een plek die droog en geventileerd is. Dus niet buiten, maar gewoon binnen op een plek die niet de nat en niet te droog is. Ook moet het niet te warm en niet te koud zijn.