Locomo
Image default
Dienstverlening

Welke niveaus van garing zijn er om een biefstuk te bakken?

Biefstuk wordt in verschillende gradaties van gaarheid gebakken. Welke gradatie u kiest, is helemaal afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Waar de ene persoon voor een lekker doorbakken stukje vlees kiest, heeft de andere persoon het vlees liefst zo rauw mogelijk. Daarom zijn er een aantal verschillende gradaties, zodat de kok in een restaurant weet hoe hij of zij uw vlees moet bakken. In de korte versie, zoals in Nederland, heeft u keuze uit rood, medium of doorbakken. In landen als Frankrijk en België heeft u de mogelijkheid om rood onder te verdelen in erg rood en lichtrood en doorbakken in gewoon doorbakken of goed doorbakken.

Waarom smaakt een biefstuk in een restaurant anders dan thuis?

Indien u thuis een biefstuk bakt, dan doet u dat meestal in een pan. U heeft uw vlees gekocht via de slager of de supermarkt, terwijl een restaurant zijn vlees meestal bij de groothandel koopt of online bestelt via bijvoorbeeld Beef & Steak. Hier kunt u trouwens als particulier ook vlees bestellen. Daarnaast wordt uw biefstuk in een restaurant meestal op de grill bereid en heeft de kok veel ervaring met het klaarmaken van vlees, waardoor hij precies weet hoe lang hij het vlees moet bakken om het rood, medium of doorbakken te krijgen. De kunst is ervoor de zorgen dat rood niet te rood is en doorbakken niet taai wordt.

Tips om thuis een heerlijke biefstuk te bakken!

Natuurlijk is het mogelijk om thuis een biefstuk van restaurantkwaliteit te maken, maar dan moet u wel met een paar dingen rekening houden. U heeft kwaliteitsvlees nodig, peper en zout, een pan of een grillpan en natuurlijk boter om het vlees in te bakken. U bakt de biefstuk ergens rond de 3 tot 5 minuten, afhankelijk van hoe gaar u het vlees wilt hebben. Hierna pakt u hem in aluminiumfolie in en laat u het vlees even liggen. Hierdoor komen de sappen uit het vlees goed verdeeld door het vlees en blijft uw biefstuk heerlijk mals.

https://beefensteak.nl/