Locomo
Image default
Sport

Karpers spotten in de zomer

Vissen in de zomer is natuurlijk een heerlijke bezigheid. De temperaturen zijn aangenaam, en er is veel te beleven buiten. De natuur is in de zomer natuurlijk ook in volle glorie en de vis is over het algemeen erg actief. Hierdoor kan je de vissen ook beter spotten en gericht bevissen. Dit kan zeker nodig zijn om in de zomer geregeld vis te vangen. Door de volle glorie van de natuur is er ook veel natuurlijk voedsel aanwezig voor de karper. Simpelweg: ze hebben ons aas niet nodig, maar kunnen het wel waarderen. 

 

Maar zorg je er nu voor dat de karper toch wil azen. Ook als ze zonnebadend aan de oppervlakte gevonden zijn? Eigenlijk is dat op zich simpel. Net als een zonnebader, blijf je natuurlijk graag liggen om de warmte van de zon op te nemen, maar als iemand nu iets lekkers gaat halen dan kan je dit zeker waarderen. Het is namelijk makkelijk voor handen. Voor de karper is dit niet anders. Maak het ze dus makkelijk.

 

Het lokaliseren van karper is hierbij wel van belang. Misschien wel het meest belangrijke visinstrument in de viskoffer is in deze periode een goede zonnebril. Uiteraard met polaroid effect. Dit effect neemt de schittering van het water af, waardoor je veel beter door het oppervlakte heen kunt kijken. De vis kan dan echt opeens naar boven komen op plaatsen, waar je anders langs zou zijn gelopen. 

 

Nu de karper gevonden is, is een bombardement op hun hoofd met een hoop voer, werkt natuurlijk ook niet. De karper zal hiervan schrikken en elders rust zoeken. Het stukje voor stukje aanvoeren van aas kan echter wel helpen. Zeker als het oppervlakte aas betreft dat door de wind geholpen naar de karper toe drijft. Wanneer het aas te water gaat, is een drijvende vislijn dan wel zo handig. Dit om te voorkomen dat de karper van een lijn in het water schrikt. Een drijvende nylon lijn is dan een beter alternatief. Een gevlochten vislijn heeft ook goed drijvende eigenschappen, maar is over het algemeen wel beter zichtbaar voor de karper. Dan is het geduld hebben tot voldoende karpers tot azen gaan. Hoe meer er mee doen, hoe minder schroom er is. Dit maakt het mogelijk om zelfs de karpers door te laten azen, als één van hun maten aan de lijn hangt. 

Meer info : bezoekt u de website