Locomo
Image default
Aanbiedingen

De Strelitzia Nicolai: een tropische paradijsplant

De Strelitzia Nicolai: een tropische paradijsplant

 

De Strelitzia is een tropische en sierlijke kamerplant. De Strelitzia wordt ook wel de ‘paradijsvogelplant’ genoemd. De bloemen die aan de plant zitten doen namelijk denken aan sierlijke paradijsvogels. De plant is verkrijgbaar in veel verschillende soorten. De populairste soort is de Strelitzia Nicolai. 

 

Strelitzia Nicolai

De Strelitzia Nicolai staat wegens de witte bloemen aan de plant bekend als witte paradijsvogelplant. Die bloemen komen tot bloei vanaf een hoogte van ongeveer drie meter. In de woonkamer zal de plant waarschijnlijk dus ook niet bloeien. De Strelitzia Nicolai is daarom een prachtige plant voor buiten. Toch kan de plant ook zeker een mooie toevoeging zijn aan uw huiskamer. De grote bladeren geven sfeer aan de ruimte en de plant blijft lang mooi.

 

Verzorging van de Strelitzia Nicolai

De Strelitzia Nicolai is een zogenaamde groenblijvende plant, wat bekent dat hij het hele jaar door bladeren heeft en zijn bladeren niet verliest tijdens de winter. De Strelitzia Nicolai houdt van veel licht. Als u de plant binnen hebt staan, kunt u hem daarom het beste voor een raam op het zuiden zetten. Om de groei van de plant te bevorderen, kunt u de bladstengel op twee centimeter boven de kern afsnijden. Daarnaast kunt u af en toe de bruine randen op de bladeren afknippen om de Strelitzia Nicolai mooi te houden. Geef de plant pas weer water als de grond droog is. Dit controleert u door een vinger of twee knokkels in de grond te steken. Om vuil te verwijderen en meer zonlicht bij de bladeren te laten komen, kunt u de plant besproeien met wat water. Het kan namelijk voorkomen dat de plant wat stof verzameld. 

 

Een eyecatcher voor jouw ruimte

Al met al is de Strelitzia Nicolai een prachtige plant die een echte eyecatcher kan zijn in elke ruimte. Met de juiste verzorging kan hij jarenlang meegaan en  het hele jaar door zorgen voor een tropische sfeer in huis.

https://www.mypalmshop.nl