Locomo
Image default
Zakelijk

Employer branding: hoe maak je indruk op toekomstige werknemers?

Vandaag de dag is employer branding belangrijker dan ooit. Je zorgt er hierdoor voor dat je bedrijf beter op de kaart wordt gezet. En door employer branding slim en strategisch aan te pakken, kun je er zeker van zijn dat je het juiste soort personeel – dat beschikt over de nodige kwalificaties – aantrekt. Kom je hier graag wat meer over te weten? In dit blog vertellen we je graag hoe je indruk kunt maken op je toekomstige werknemers door employer branding in te zetten. 

Breng in kaart wat de sterke punten zijn van het bedrijf en licht dit uit tijdens employer branding 

Een van de eerste stappen die je kunt zetten, voordat je aan de slag gaat met employer branding? Dat is het in kaart brengen van de sterke punten van je bedrijf. Misschien heb je het geluk werkzaam te zijn in een waanzinnig pand. Je hebt erg goede arbeidsvoorwaarden, zoals de beste personeelsfeesten en flexibel werken. Of het team straalt een en al gezelligheid uit. Door dit soort punten uit te lichten – bijvoorbeeld op de website en op social media kanalen – ga je erg slim om met de employer branding. En dat zorgt weer voor maximale zichtbaarheid en een goed bereik. Wel zo handig om te weten, toch?

Je kunt een nieuwe bedrijfsstrategie erg makkelijk integreren in een stukje employer branding 

En ben je op dit moment druk bezig met het ontwerpen van een nieuwe bedrijfsstrategie? Bijvoorbeeld omdat er een grote groei gepland staat voor het bedrijf? Omdat er een nieuwe huisstijl wordt gelanceerd. Of omdat een fusie zo goed als rond is? In al dit soort gevallen is het het perfecte moment om ook aan de slag te gaan met de employer branding. Door in dit proces het huidige personeel te betrekken, weet je ook daadwerkelijk dat de employer branding past bij de bedrijfscultuur.

Breng goed voor jezelf in kaart hoe je de beste employer branding voor je ziet

De volgende stap? Dat is natuurlijk het bepalen hoe de employer branding vorm moet gaan krijgen. Je komt er alles over te weten door de tips in overweging te nemen van een specialist zoals Nationale Nederlanden. Je krijgt hierdoor meteen een goed beeld van de opties die er zoal zijn en kunt er vervolgens een concreet plan van aanpak op baseren. Voor zowel grote bedrijven als voor kleine bedrijven is een goed doordachte employer branding van cruciaal belang.