Locomo
Image default
Bedrijven

Etiketten: voor vele toepassingen geschikt

Etiketten worden gebruikt om verschillende producten te labelen. Een etiket bevat een laagje die ervoor zorgt dat deze zelfklevend is. Zo zijn etiketten handig in gebruik en kun je deze plakken op bijvoorbeeld een brief, in de vorm van een adresetiket, zodat de bezorger weet waar de brief (of eventueel pakketje) naartoe moet. Een andere handige manier om etiketten in te zetten is op verschillende etenswaren. Heb je bijvoorbeeld thuis wat teveel gekookt? Dan kun je het resterende voedsel in een bakje doen en deze voorzien van een houdbaarheidsdatum. Deze schrijf je dan op een van de etiketten en zo weet je altijd hoelang je nog iets kunt bewaren.

Waar koop je etiketten?

Uiteraard worden etiketten ook voor andere artikelen gebruikt. Zo kan een etiket informatie bevatten over het product zoals wat iets is, hoe je het gebruikt en welke ingrediënten er in etenswaren zitten. Bij kleding worden er etiketten geplakt op een label met bijvoorbeeld een prijs en de maat erop. Etiketten kun je bij verschillende winkels kopen. Denk hierbij aan warenhuizen, boekhandels, knutselwinkels etc. Vaak worden etiketten gemaakt in een drukkerij die deze dan ook direct bedrukken voor je bedrijf. Geef zelf aan wat erop moet staan en dan worden de etiketten bij je thuis geleverd. Soms kun je ze ook gaan ophalen.

Waar worden etiketten van gemaakt?

Meestal zijn etiketten gemaakt van papier. Soms heeft dit papier een kunststof of een plastic laagje zodat het minder snel beschadigd. Denk hierbij aan weersomstandigheden of vochtigheid. Bewaar je een etiket in de koelkast, dan moet een etiket dus tegen vochtigheid en kou geschikt zijn. Sommige etiketten hangen dan weer buiten en zullen langer mee moeten gaan in de zon en of regen. Zoals je ziet kun je etiketten dus voor vele doeleinden gebruiken. Etiketten worden vaak gebruikt en maken iets duidelijk aan de lezer of de persoon die een product gebruikt of wil kopen.

https://www.optimumgroup.nl/etiketten