Locomo
Image default
Bedrijven

Gestolen fiets?

Diefstal wordt door niemand gewaardeerd. Kon je voorheen de fiets zonder slot even snel langs de weg zetten om snel boodschappen te doen. Tegenwoordig zijn er allerlei manieren gevonden om een fiets te stelen. Zelfs wanneer je drie sloten aan je fiets hebt zitten, kunnen deze makkelijk worden opgetild en in een busje worden gegooid. Thuis in de garage rustig op hun gemak de sloten openbreken zonder dat iemand het merkt.  

Vooral Nederland, onze fietsland zit vol met fietsen maar er wordt helaas ook veel gestolen. Een auto kan snel worden gevonden doordat er een kenteken geregistreerd staat en je deze kan opgeven bij de politie als diefstal. Je kan zelfs een GPS tracker in de auto aansluiten, zodat je zelf makkelijk kan zien waar de auto zich bevind. Helaas bestaat er geen goede track en trace systeem voor op de fiets. Kans dat je fiets weer wordt teruggevonden is klein. Er zijn veel verschillende fietssoorten, maar veel van de fietsen lijken heel erg op elkaar. Heb daarom zoveel mogelijk fietskenmerken aan je fiets zodat deze snel te herkennen is. Ook is het handig om bij aankoop het frame- en chipnummer, slot en sleutelnummer te bewaren en deze dan bij diefstal aan de politie te geven. 

Het blijft belangrijk om de diefstal zelf te voorkomen zodat jij jezelf al die moeite kan besparen. Zet je fiets altijd op slot en het liefst aan een voorwerp dat niet loskomt, zoals een fietspaal. Zet je fiets wanneer mogelijk in een bewaakte stalling, dit kost vaak bijna niks en is soms zelfs gratis. Zorg er ten slotte ook voor dat het slot niet laag op de grond ligt, de dief kan op deze manier namelijk makkelijk het slot openbreken met een steen. Een gestolen fiets is niet fijn en wordt vaak ook niet teruggevonden. 

Meer info : bezoekt u de website