Locomo
Image default
Bedrijven

Help, mijn website wordt slecht bezocht!

Je hebt een eigen bedrijf en je hebt veel geld uitgegeven om voor dat bedrijf een mooie website te laten bouwen. En nu staat die mooie website al een half jaar online maar het heeft er nog niet voor gezorgd dat je meer klanten hebt gekregen. De enige complimentjes die je voor je site hebt gekregen komen van vrienden en familie. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Het was de bedoeling dat je bedrijf een boost zou krijgen doordat mensen die je site bezoeken ook een order plaatsen. Het is dus tijd voor actie.

Linkbuilding maakt je website populairder

De term linkbuilding heb je misschien wel eens voorbij horen komen. Het zijn allebei instrumenten die je kunt inzetten om je website populairder te maken. Linkbuilding zorgt ervoor dat zoekwoorden die op jouw website van toepassing zijn populair worden en naar jouw website verwijzen. Dit soort teksten wordt doorgaans op speciale websites gezet. Deze sites worden niet door mensen bezocht, maar wel door Google en zijn collega’s. Zij pikken de zoekwoorden en links op en koppelen die aan jouw website, met als gevolg meer bezoekers. Als je het lastig vindt om zelf teksten te schrijven voor je website dan kun je hiervoor een beroep doen op een professionele tekstschrijver.

Zorg dat je de aandacht vasthoudt

Je kunt bepaalde populaire zoektermen voor je website verwerken in zogenaamde landingspagina’s. Dit zijn pagina’s waar een bezoeker terechtkomt als hij die zoekterm invoert bij Google of één van zijn collega’s. Het is dan wel zaak dat de bezoeker direct op de juiste plek terechtkomt en wordt aangespoord om verder te kijken. Hij moet een aankoop doen of een offerte aanvragen en dat moet dus duidelijk op die landingspagina staan. Teksten voor landingspagina’s moeten goed geschreven zijn, mogen geen taalfouten bevatten en moeten duidelijk uitnodigen actie te ondernemen. Dat laatste wordt een Call To Action, ook wel CTA, genoemd.

Wat als ik het lastig vind om zelf te schrijven?

Als je het lastig vindt om het zelf te doen kun je ook teksten laten schrijven voor je website. Dit kun je uitbesteden aan een professioneel tekstbureau. Zo’n bureau is hierin gespecialiseerd en weet dus hoe de teksten moeten worden geschreven om het beste resultaat te bereiken. Uiteraard worden teksten voor je website in dezelfde stijl geschreven als de overige content op je site.

Meer info : bezoekt u de website