Locomo
Image default
Kinderen

Word je sneller dronken door een rietje? Pus hoe word je snel weer nuchter?

 

Een vraag die we ons waarschijnlijk allemaal al wel eens gesteld hebben en is dit nu een fabeltje of niet? Het antwoord op deze vraag is wel degelijk: ja, je wordt sneller dronken als je alcohol met een rietje drinkt. Maar hoe komt dit nu juist? Meestal drinken we onze alcohol gewoon uit een glas. Dan stroomt de alcohol het meeste over onze tong. Het kan ook zijn dat we dit met een rietje drinken en dan komt de alcohol meer in contact met ons gehemelte. De huid van ons gehemelte is zeer dun en is sterk doorbloed. Daardoor zal alcohol dus veel sneller in je bloed opgenomen worden. Bovendien, verdampt er veel alcohol via een rietje en adem je deze damp ook nog eens in. De hoeveelheid die je drinkt blijft dus gewoon hetzelfde en heeft er niets mee te maken. Het gaat alleen wat vlugger.


Sneller nuchter worden van alcohol met Premulon

Hoe snel wordt alcohol afgebroken?

We kunnen discussiëren over hoe snel alcohol naar binnen gaat in je lichaam en wat de snelste manier is maar een belangrijkere vraag is waarschijnlijk: hoe lang blijft alcohol in je bloed? De lever zorgt voor de afbraak van alcohol in ons lichaam. Dit orgaan kan 7 gram alcohol per uur afbreken. Een gemiddeld glas alcohol bevat ongeveer 10 gram. Als je dit uitrekent, weet je dat je lichaam ongeveer 1,5 uur nodig heeft PER GLAS. Als je dus stevig hebt doorgedronken en je hebt bv 10 glazen op heb je dus een goeie lange dag nodig om van de alcohol in je lichaam af te geraken. We zijn het er allemaal mee eens waarschijnlijk: dat hebben we liever niet, toch?

 

Met een antikaterpil gaat het sneller

Gelukkig bestaat er een wondermiddel waardoor je niet langer hoeft af te zien dan nodig. Dat middel heet Premulon, een antikaterpil die de lever helpt om alcohol sneller af te breken. In dit middel zit de stof Asparagine, een bloedzuiverende stof die in heel wat voedingsmiddelen zit en dus zorgt voor een snellere afbraak. In de antikaterpil zit ook Vitamine C, ideaal dus om er weer bovenop te komen. Premulon helpt bovendien ook niet alleen tegen een kater, maar kan je ook helpen om een kater te voorkomen waardoor je je geen vragen hoeft te stellen als hoe lang blijft alcohol in je bloed en word ik sneller dronken door een rietje. Per keer mag je er 3-6 stuks innemen, niet meer. Neem er dus gerust een paar in voor je een stapje in de wereld gaat zetten. Dan hoef je s’ avonds niet te liggen uitrekenen hoelang het duurt voor je weer kan rijden of voor je je weer beter voelt. Zo geniet je des te meer van je vrijdagavond!

 

Meer info : bezoekt u de website