Locomo
Image default
Tuin en buitenleven

Is een tuinkamer geschikt voor uw tuin?

In dit artikel neem ik u mee in onze zoektocht naar een tuinkamer en leg ik uit waarom we voor deze kamer hebben gekozen. Ik leg ook uit waarop u moet letten bij de aankoop van een veranda of tuinkamer, en deel met u de richtlijnen die wij hebben gebruikt bij onze beslissing. Drie jaar binnen klussen heeft onze tuin kaal achtergelaten, dus dit jaar hebben we besloten er ook aan te werken. Hoewel we gras hebben geplant en andere zaden hebben gezaaid, is de tuin nog steeds kaal.

Voor veel huiseigenaren is hun tuin een verlengstuk van hun woonkamer. Ze drinken er ’s ochtends graag koffie en ontspannen zich overdag; ook ’s avonds komen ze er graag samen met vrienden. Ze geven er graag feestjes en brengen er tijd door met hun gezin. Dus als u een van die huiseigenaren bent, dan is een tuinkamer de juiste keuze voor u.

En nu gaan we ervoor.

Als professioneel vind ik het erg leuk om een moodboard te maken en vervolgens onze visie te vertalen naar een echte plattegrond. Dus dit is wat we denken: We hebben dus een vrij grote tuin die we willen opdelen in verschillende zitgedeelten. Er komen ruimtes waar we ’s avonds kunnen eten terwijl we van de zon genieten en andere delen die overdekt zijn voor gebruik als het regent of te koud is buiten. We willen graag een huis met veel glas, zodat we, als we met pensioen zijn en erin wonen, een mooi uitzicht hebben.

Bovendien werken we vaak vanuit huis. We willen deze ruimte dus ook graag als werkruimte gebruiken. Omdat de tuinkamer voor een groot deel de sfeer van ons nieuwe huis zal bepalen, neem ik u mee hoe wij ervoor gekozen hebben er een te bouwen. Qua ontwerp wilden we een huis dat eenvoudig maar luxueus was. We wilden ook dat de tuinkamer op zichzelf kon staan, zodat hij als aparte ruimte kon fungeren voor het geval we meer ruimte nodig hadden om te entertainen of gewoon te ontspannen.

Een veranda of een tuinkamer?

Er een belangrijk verschil is tussen een tuinkamer en een veranda. Een tuinkamer omvat een of meer muren; de term veranda verwijst echter alleen naar die ruimtes zonder vaste muren – alleen open zijden. Zodra u alle wanden gaat sluiten met bijvoorbeeld: De zijwand kan bestaan uit glazen schuifdeuren of ramen die open en dicht gaan, met de mogelijkheid om een frame toe te voegen (gewoonlijk van hout) om hun vorm te behouden.

Dus we bespreken het bouwen van een tuinkamer.

Het is belangrijk een veranda of tuinoverkapping niet te vergelijken met een serre. Serres zijn geïsoleerde ruimtes, terwijl deze twee structuren dat niet zijn. U kunt ze echter wel comfortabel maken door bijvoorbeeld kachels te gebruiken.

U kunt een tuinkamer of veranda dicht bij het huis bouwen, of hij kan verder op het erf worden geplaatst. Voor ons ontwerp willen we hem tegen de schuur plaatsen. Uiteindelijk besloten we een tuinkamer te bouwen omdat die omsloten kon worden en zo het hele jaar door bruikbaar was. In de zomer kunt u enkele deuren openen om het effect van een veranda te krijgen, terwijl u in de wintermaanden het beste alles kunt sluiten en een elektrische verwarming kunt gebruiken. Als u nog nooit eerder een tuinkamer of veranda hebt gebouwd, kan het een ontmoedigende taak lijken. Als u het echter opdeelt in kleinere stappen en ze stuk voor stuk aanpakt, zult u merken dat het veel gemakkelijker wordt.

https://mbveranda.nl/