Locomo
Image default
Tuin en buitenleven

Welke soorten hout zijn er beschikbaar bij een houthandel in Roosendaal?

Timmerhout is een essentieel onderdeel van het werk van elke vakbekwame houtbewerker en is het belangrijkste materiaal voor de bouw, constructie en woningverbetering. Maar welke soorten timmerhout zijn verkrijgbaar bij een houthandel in Roosendaal? In dit artikel bespreken we de meest voorkomende verschillen in houtsoorten, zodat u weet wat u krijgt voordat u bestelt!

Dennenhout

Grenen is een zachthoutsoort die vaak wordt gebruikt voor bouwmaterialen. Dennenhout kent een grote verscheidenheid aan toepassingen, van vloeren tot meubelen tot de bouw. Het is ook een van de populairste houtsoorten voor gebruik buitenshuis, vanwege de duurzaamheid en de lage kosten.

Eikenhout

Eiken is een hardhoutsoort die veel in de bouw wordt gebruikt. Het is gemakkelijk te bewerken en kan goed worden gebeitst, dus is het een goede keuze voor vloeren, meubels en deuren. Eikenhout doet het ook goed voor raamkozijnen en trappen.

Lariks hout

Larikshout is een zachthoutsoort die op het noordelijk halfrond groeit. Het is ook een van de lichtste houtsoorten, dus ideaal voor de bouw van meubels. Lariks wordt al eeuwenlang gebruikt voor handwerk, zoals snijplanken en speelgoed.

Het is duurzaam, sterk en veelzijdig. Het kan worden gebruikt voor kasten, vloeren en vele andere dingen. Dit maakt larikshout een uitstekende keuze voor elk project dat u in gedachten hebt!

Douglas hout

Opzoek naar douglas hout in Roosendaal? Deze houtsoort is erg populair en daarom kan je dit bij bijna elke houtwinkel in Roosendaal kopen.

De douglasspar is een zachthoutsoort. In Europa is de douglasspar bekend onder de naam sparrenboom. Dit soort hout heeft een rechte nerf en de kleur varieert van licht- tot donkerbruin met rode of gele strepen. Soms hebben deze bomen een blauwachtige tint als ze nat zijn, die verdwijnt als ze opdrogen.

Douglas spar wordt veel gebruikt in de bouw vanwege zijn sterkte en vermogen om weersomstandigheden te weerstaan op zijn eigen zonder de noodzaak voor extra behandeling, zoals schilderen of beitsen (tenzij u de voorkeur geeft aan de look).

https://deoudestee.nl