Locomo
Image default
Particuliere dienstverlening

Waarom je geen chemische ontstoppingsmiddelen kan gebruiken bij een verstopt riool in Rotterdam?

Het is belangrijk dat een riool in ieder huis goed functioneert. Er zijn veel onderdelen die samenwerken om alles naar behoren te laten functioneren, maar er is één ding dat bijzonder belangrijk is: de buizen die afval uit het huis wegvoeren naar de stadsriolering. Als deze leidingen verstopt raken, kunt u ernstige problemen krijgen. Veel mensen denken hun probleem dan op te lossen met chemische goedjes vanuit de supermarkt.

Om eerlijk te zijn is het niet zo dat u alleen kunt kiezen tussen de aanschaf van een milieuvriendelijke reiniger of een chemische reiniger. U heeft nog een andere optie; het inschakelen van een riool ontstoppingsdienst!

Als u uw riool wilt ontstoppen, zijn er verschillende opties:

  • U kunt een bedrijf bellen dat gespecialiseerd is in rioolreiniging. Deze professionals hebben de apparatuur en expertise om elke verstopping uit uw leidingen te verwijderen. Het kan echter erg duur zijn om ze regelmatig in te huren.
  • U kunt een ontstopper gebruiken om de verstopping in uw riool te verwijderen. Als u echter niet weet wat u doet, kan deze methode verdere schade aan de leidingen van uw huis veroorzaken of zelfs leiden tot extra schaden – waarvoor u sowieso een rioolservice voor nodig heeft
  • U kunt kokend water door uw afvoer spoelen.

Chemische ontstoppers zijn meestal zeer effectief. Ze vernietigen de verstopping, maar er is een groot nadeel. Ze zijn slecht voor het milieu en voor uw riolering.

Chemische ontstoppers zijn meestal zeer effectief. Ze vernietigen de verstopping, maar er is een groot nadeel. Ze zijn slecht voor het milieu en voor uw riolering.

Als u chemische ontstoppers gebruikt, weet u zeker dat uw riool binnen de kortste keren weer schoon is en dat u er in de toekomst geen last meer van heeft. Maar wat u waarschijnlijk niet weet is dat het gebruik van deze producten in uw huis of bedrijf aanzienlijke risico’s met zich meebrengt:

  • Chemische ontstoppers veroorzaken vervuiling van rivieren, meren en zeeën
  • Chemische ontstoppers kunnen leiden tot schade aan uw riolering

Het kan dus op korte termijn helpen uw probleem te verhelpen, maar kan ook voor meer ellende zorgen.

Riool ontstoppen in Rotterdam? Laat dan een rioleringsdienst komen!

Riool ontstoppen in Rotterdam? Laat dan zeker de chemische middelen staan, probeer kokend water of een ontstopper. Lukt dit niet? Twijfel dan niet en schakel een riool ontstoppingdienst in voordat u nog meer schade heeft aan uw riolering!

https://rioolgroep.com/