Locomo
Image default
Electronica en Computers

Koop de unieke MacBook Retina nu het nog kan

In 2015 en 2017 werden er twee edities van de MacBook Retina 12 inch uitgebracht. Dit waren echt twee fantastische, unieke laptops die uiteindelijk zijn gesaneerd door Apple. Apple produceert hierdoor momenteel geen 12 inch MacBook Retinas meer. En is het ook niet meer van plan deze in een nieuwe lijn uit te brengen. Als je nu nieuw een compacte MacBook wilt kopen, heb je de keuze tussen een MacBook Pro of MacBook Air van 13.3 inch. Waar dat goede alternatieven zijn voor de MacBook 12 inch, tipt dit echter niet aan de uniekheid van de MacBook retina. Het zijn echt andere producten. Wat deze laptop zo fijn en uniek maakt, lees je in deze blog.

Het design, gewicht en de afmetingen

Bijna alle MacBooks die je tegenwoordig kunt kopen zijn groter in afmetingen. De MacBook retina van 12 inch was het meest handzame en compacte model dat je maar kan kopen. Wat het echt een heerlijke laptop maakt om mee te nemen naar school of je werk. Het gewicht van maar 920 gram is superlicht. En met een dikte van 1,3 cm zo dun als een scheermesje. Razor thin. Deze MacBook is 300 gram lichter dan een recente MacBook Air. Deze laptop heeft tevens een zeer dunne behuizing, waardoor je je niet hoeft te ergeren aan de dikke zwarte randen rondom het scherm. 

Het retina scherm!

Een retina scherm zorgt ervoor dat het beeldscherm loeischerp is. Een retina scherm is onderscheidend voor de producten van Apple. Welke fantastische beeldschermen produceert. Pixels kun je niet van elkaar onderscheiden op dit schermtype. Dit kun je vergelijken met een 4k beeldscherm voor je tv, waar andere producenten een full hd scherm gebruiken. Er zitten meer dan 3 miljoen pixels op deze MacBook retina. Erg indrukwekkend! 

Je zult deze laptop niet horen

Een ander voordeel van deze MacBook is dat je ‘m niet zult horen. Het is een zeer stille laptop. Onder alle omstandigheden waarbinnen je deze gebruikt.

Een energiezuinige accu

De accu van de MacBook Retina gaat lang mee. Ongeveer 9 uur. Dit is net zo lang als bij de andere laptops van Apple. 

Meest voordelige Refurbished MacBook Retina

Wanneer je een refurbished macbook koopt, is de MacBook Retina het meest voordelig! Voordeliger wanneer je dat vergelijkt met een MacBook Air uit 2017. Zo is de MacBook Retina bij Iused nu €749. En een MacBook Air uit 2017 nog €829. Hierbij is de schermkwaliteit van de MacBook Air tevens minder. Wanneer je op zoek bent naar een lichte, handzame laptop die je gebruikt voor surfen, tekstverwerking en bekijken van video’s, is dit de fijnste refurbished laptop die je kunt kopen! Dus ga voor dit unieke product voordat ze ook refurbished niet meer verkrijgbaar zijn.