Locomo
Image default
Electronica en Computers

Scheidsrechtersradiosysteem met headsets

Met ons full-duplex audio systeem voor scheidsrechters kunnen tot 6 personen met elkaar communiceren in de zaal of op het veld. Net als bij telefoneren kan elke deelnemer op elk moment en tegelijk praten, luisteren en ook in elkaars woord komen. Er gaat geen informatie meer verloren.

In de meeste gevallen wordt een scheidsrechter gebruikt met een of twee assistenten die voortdurend radiocontact met elkaar hebben. Een vierde of vijfde persoon kan tijdens de wedstrijd meeluisteren met het gesprek, en desgewenst ook spreken. Alleen bevoegde personen in dezelfde groep kunnen communiceren. Elke deelnemer kan zelf beslissen of hij alleen wil luisteren of dat hij ook wil praten.

We hebben verschillende hoofdtelefoons om uit te kiezen voor de respectieve toepassing. Zo hebben scheidsrechters en assistenten die veel moeten bewegen een hoofdtelefoon nodig die ondanks de intensieve beweging goed op het hoofd blijft zitten en die de hele wedstrijd lang een optimaal draagcomfort garandeert. Hier wordt meestal onze Twistlock koptelefoon gebruikt. De deelnemers die zich buiten het speelveld bevinden, gebruiken meestal onze veiligheids-headset met geluidsslang of een eenvoudige hoofdband-headset. We geven je graag advies hierover.

Onze AXIWI communicatiesystemen kunnen gebruikt worden voor vrijwel alle sporten, zoals: Voetbal, Handbal, Basketbal, Hockey, IJshockey, Honkbal, Volleybal, Waterpolo, Rugby, Floorball, Lacrosse en nog veel meer.

“Door het AXIWI-communicatiesysteem is de communicatie tussen de scheidsrechter en de assistent-scheidsrechter optimaal om snel te kunnen reageren op specifieke wedstrijdsituaties.”
Het AXIWI-communicatiesysteem wordt reeds met groot succes gebruikt door de volgende internationale sportfederaties:

  • De Nederlandse, Oostenrijkse, Deense, IJslandse en Tsjechische handbalbonden.
  • de Nederlandse basketbalbond
  • de Europese Hockey Federatie
  • de Nederlandse en Belgische hockeybonden
  • door verschillende Engelse en Franse rugbyfederaties.