Locomo
Image default
Bedrijven

Leuke Nederlandse tradities tijdens de kerstdagen

Iedereen land heeft zo zijn kersttradities, ook ons eigen kikkerlandje Nederland. Deze tradities komen elk jaar terug rond de kerstdagen en voor bijna iedereen wel herkenbaar. Dus trek vooral je leuke kersttrui aan en lees mee!  

De eerste is natuurlijk de kerstboom. De oudste en leukste traditie van kerst, zodra de kerstboom staat is het gelijk een stuk gezelliger dan daarvoor. Bij de meeste Nederlandse gezinnen wordt zodra het sinterklaasfeest geweest is de kerstboom neergezet. Het leukste is om met het hele gezin op zoek te gaan naar de grootste en mooiste boom die nog maar net in de woonkamer past.  

De tweede traditie zijn de kerstcadeautjes onder de boom. Een traditie die oorspronkelijk niet uit Nederland komt maar is overgewaaid vanuit Amerika. Iedereen komt cadeautjes voor elkaar en legt deze onder de boom, bijvoorbeeld kerstsokken 

Ook dromen we elk jaar weer van een witte kerst, sneeuw is niet altijd gewenst maar tijdens de kerstdagen is het van harte welkom. Dit kunnen we eigenlijk niet helemaal een traditie noemen want het ligt aan de weersvoorspellingen maar het dromen van een witte kerst hoort er elk jaar weer bij.  

Elk jaar weer is er een kerstdiner waar ook uitgebreid inkopen voor worden gedaan. Vaak offert een iemand zich op en wordt daar het kerstdiner gevierd. Iedereen neemt dan wat lekkers mee en cadeautjes voor onder de boom en zo heb je elke keer weer een gezellige avond met familie en vrienden.  Rond deze tijd is het natuurlijk superdruk in de supermarkt omdat het een traditie is, begin dus op tijd met de inkopen! 

Een andere traditie is het versturen van kerstkaarten, een ouderwetse maar leuke traditie. De geschiedenis van kerstkaarten gaat terug naar 1873, al best lang geleden dus. Je kunt naar de winkel gaan op een leuk pakje kerstkaarten te kopen maar het is natuurlijk ook leuk om creatief bezig te zijn en zelf kerstkaarten te maken. 

Meer info : bezoekt u de website