Locomo
Image default
Entertainment

Tips voor kleding als gast op een bedrijfsfeest of vergadering

Als gast op een bedrijfsuitje wil je er natuurlijk op je best uitzien, maar het kan nog een hele opgave zijn om de de juiste kleding te kiezen. Het is belangrijk om rekening te houden met diverse factoren, zoals de dresscode, kleur, het comfort en accessoires van je outfit. Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij het kiezen van je ideale outfit als gast op een bedrijfsuitje of wanneer je met je werk gaat vergaderen.

Dresscode

Voordat je een outfit voor een bedrijfsfeest kiest, is het belangrijk om te weten of er een dresscode geldt. Bij een formeel feest is een pak met stropdas of een nette jurk de beste keuze, terwijl bij een informeel feest een cocktailjurk of nette broek met blouse ook prima kan. Het is daarom verstandig om de uitnodiging goed te bestuderen of om de ceremoniemeester te vragen naar de dresscode. Er zijn een aantal bekende soorten dresscode die we vaak terugzien bij feesten: 

 

  • White tie: dit is een chique dresscode waarbij de vrouwen een lange avondjurk dragen met een stijlvolle decollet√© en handschoenen. Voor de heren geldt een rokkostuum met lakleren schoenen.

  • Black tie: een iets minder formele variant van de white tie dresscode. Vrouwen hebben de keuze of ze korte of lange jurk willen dragen. Mannen dragen een smoking met wit overhemd. 

  • Tenue de ville: een dresscode die we vaak terugzien bij een feest overdag. Vrouwen dragen een jurk tot de knieen en kiezen vaak voor lichte kleuren. Mannen dragen een pak met effen kleuren, een overhemd met lichte kleuren en een stropdas.

  • Casual chic: hierbij is een ruime keuze aan kleding. Vrouwen kunnen kiezen tussen een jurk, rok of broek. Als het geheel maar netjes en verzorgd uitziet. Mannen dragen een chic jasje en nette schoenen, de broek mag hierbij wat meer casual zijn. 

Comfort

Een feest kan lang duren, dus het is belangrijk om een outfit te kiezen die comfortabel zit. Je wilt immers niet de hele dag bezig zijn met het rechttrekken van je jurk of het aanpassen van je schoenen. Kies daarom voor kleding die niet alleen mooi is, maar ook comfortabel zit. Denk bijvoorbeeld aan een jurk met een stretchstof of een jumpsuit in een zachte stof. Voor vergaderlocaties in Midden Nederland of feestlocaties kan je hier meer lezen. 

Accessoires

Accessoires kunnen een outfit maken of breken. Kies daarom voor de juiste accessoires die bij je outfit passen. Een mooie clutch of tas, sieraden en schoenen maken je outfit helemaal af. Maar overdrijf niet, want te veel accessoires kunnen afleiden van je outfit. Kies voor accessoires die passen bij de dresscode en het seizoen van het feest.

 

Kortom

Als gast op een bedrijfsfesst is het belangrijk om rekening te houden met de dresscode, kleur, comfort en accessoires van je outfit. Kies voor kleding die niet alleen mooi is, maar ook comfortabel zit en past bij de dresscode en het seizoen van het feest . Met de juiste outfit voor een feestje met collega’s maak je niet alleen een goede indruk, maar zorg je er ook voor dat je comfortabel de hele dag kunt genieten van het feest.