Locomo
Image default
Beauty en verzorging

Onze 10 tips voor een stralend gezicht

Iedereen wil natuurlijk een zuivere en stalend gezicht hebben. Helaas krijgt ons gezicht gedurende de dag veel te verduren. Van make-up tot regen en kou, ons gezicht heeft dagelijks verzorging nodig om te kunnen stralen. Met deze 10 tips gezichtsverzorging tips krijgt jouw huid zijn glans weer terug!

 

  1. Leer je huidtype kennen

Iedere huid is anders en elk type huid vraagt een andere gezichtsverzorging. Een droge huid is erg fijn en bevat kleine poriën. Hierdoor kan je de huid ruw, trekkerig en schilferig aanvoelen. Een vette huid daarentegen heeft behoefte aan de juiste talg- en vochtbalans. Met de juiste natuurlijke gezichtsverzorging voor jouw huid kan je de huid op de juiste manier voeden.

Twijfel je welk type huid je hebt en welke verzorging nodig is? Een schoonheidsspecialist kan je precies vertellen welke type huid je hebt en welke voeding nodig is.

 

  1. Douche niet te heet

We verlangen er allemaal wel een keer of zelf vaker naar: een hete douche. Het is heerlijk om na een regenachtige dag of lange werkdag onder de hete douchte te stappen. Echter kan heet water de huid beschadigen. Heet water kan namelijk de beschermlaag op de huid wegnemen waardoor de kans op een droge huid heel erg vergroot. Na het douchen is het raadzaam om de hui te hydrateren met een crème of bodylotion.

 

  1. Verwijderen je make-up met de juiste spullen

De basis van een mooie en zuivere huis is puur natuur. Verwijder voor het slapen gaan al je make-up met een speciale make-up remover. Naast je make-up is het ook nodig om overtollig talg, transpiratie en opgehoopte vervuiling van je gezicht te verwijderen. Nadat je je make-up met een remover verwijderd hebt, kun je beginnen met het reinigen van je gezicht. Gebruik voor het reinigen van je gezicht de beste gezichtsverzorging, bijvoorbeeld biologische gezichtsverzorgingsproducten van Ayumi.

 

  1. Hydrateren, hydrateren en nog meer hydrateren

Hydratatie is de basis van een stralend gezicht. Het gezicht hydrateerd en verliest gedurende de dag redelijk wat vocht zonder dat je het doorhebt. Er kan snel een vochttekort ontstaan en door het hydratatie kan dit weer aangevuld worden. Drink dus voldoende water gedurende de dag en eet groente die veel vocht bevatten. Daarnaast kun je het vochttekort aanvullen met een serum die daarvoor bedoeld is.

 

  1. Verwen je huid met een gezichtsmasker

Met een gezichtsmasker ondersteun je je dagelijkse verzorgingsproducten. Je huid krijgt er als het ware een flinke boost door. Voor een optimaal resultaat breng je een gezichtsmasker aan na het reinigen van de huid.

 

  1. Scrubben van je gezicht

Een gezonde huid kan niet zonder scrub. Door het regelmatig scrubben van het gezicht zorg je ervoor dat de poriën niet verstopt raken. Daarnaast scrub je de dode huidcellen van je gezicht. 

 

  1. Kies de juiste producten

Het kiezen van de juiste producten is onze belangrijkste tip. Je gezicht is over het algemeen een gevoelige huid en kan gemakkelijk beschadigen door het gebruik van verkeerde producten. Veel producten bevatten namelijk chemicaliën die de huid meer schaden dan voeden. Kies daarom altijd voor een natuurlijke en biologische gezichtsverzorgingsproducten, zodat je er zeker van bent dat je je huid niet beschadigd. 

 

https://www.bioselfcare.nl/gezicht/

Gerelateerde artikelen

Wil je jouw schimmelnagels behandelen?

Natuurlijke Deodorant

Huid Bleek Behandelingen Amsterdam