Locomo
Image default
Bedrijven

Overtollige servers op het kantoor? Kies voor het laten opkopen!

Als bedrijf zult u er vast wel eens mee te maken hebben dat er bepaalde apparatuur, zoals servers liggen die niet meer gebruikt worden. Dit is natuurlijk zonde van de ruimte die het inneemt op kantoor, maar het is ook zonde van de restwaarde als deze apparatuur stof ligt te happen. Als bedrijf is het handig om de overtollige servers te laten opkopen door een professioneel IT bedrijf. Waarom? Dit wordt verder uitgelegd in deze blog.

Een mooie prijs

Servers verkopen aan een It professioneel is ten eerste goed voor de portemonnee. U kunt namelijk voor bepaalde servers nog een mooie prijs krijgen. Wel is het belangrijk dat de servers niet ouder zijn dan 6 jaar. Dit komt omdat dan de restwaarde van de apparatuur dan niet meer aanwezig is en de opkopers kunnen dan de servers niet meer hergebruiken. De prijs valt in veel gevallen te onderhandelen en u hebt daarin dan ook de regie. U kunt namelijk de servers aangeven bij het bedrijf, en dan zal het bedrijf een offerte maken en deze naar u opsturen. U zit op dit moment nergens nog aan vast en u kunt dus akkoord gaan met de prijs of niet. Als u niet akkoord gaan kunt u een tegenvoorstel doen of u kunt bij een andere partij kijken. Als u wel akkoord gaan zal het hele proces in gang worden gezet.

Het gemak

Naast de mooie prijs die u kunt krijgen voor het verkopen van de servers, zorgt de IT dienst van opkopen ook voor gemak. Zo bent u vrij weinig tijd, energie en moeite kwijt aan het laten opkopen van de servers en andere apparatuur. Nadat alles is goedgekeurd worden de servers en apparatuur opgehaald van de locatie zelf. U hoeft dus ook niet ergens naar toe om de servers in te leveren. Dit scheelt u een mogelijk lange rit en gedoe bij het inladen en uitladen. Het IT bedrijf zal in contact met u een afspraak maken over wanneer de apparatuur wordt opgehaald. Het enige wat u moet doen is het een beetje klaar leggen zodat het allemaal snel kan worden opgepikt.

Dataveiligheid

De IT bedrijven die deze dienst aanbieden geven u ook de garantie dat de data veilig is. Op de oude servers kan namelijk gevoelige data op staan die mogelijk niet al door u goed is verwijderd. De IT professionals zorgen er doormiddel van bepaalde software en technieken voor dat de achtergebleven data veilig wordt verwijderd of vernietigd. Zo hoeft u als bedrijf dus ook niet bang te zijn voor een mogelijk datalek. Als de data is verwijderd of vernietigd krijgt u ook in een certificaat met bevestiging. Dit is een bewijs dat toch fijn is om te hebben als verantwoordelijke.

Hoe verloopt het proces?

Nu alle mooie voordelen zijn besproken is het even goed om te kijken naar hoe het proces zal verlopen. Het begint allemaal bij het feit dat u contact opneemt met de desbetreffende IT professional. Als u dit doet zal u moeten aangeven wat u wil laten opkopen en wat de eigenschappen van de apparatuur is. Als dat gedaan is zult u een voorstel krijgen met een waardebepaling van de producten. Dit is vrijblijvend en zo kunt u dus akkoord gaan of toch nog even verder kijken. Als u akkoord gaat zal er een afspraak worden gemaakt en wordt de apparatuur opgehaald.

Nadat de apparatuur binnen is bij de IT professional zal de data worden verwijderd of vernietigd. U zult hierna een certificaat van verwijdering of vernietiging krijgen en het bedrag zal worden overgemaakt op de rekening. Daarna worden de servers en andere apparaten klaargemaakt om weer te verkopen en een tweede leven te geven.

Gerelateerde artikelen

Visa Card aanvragen – voordelig en snel!

Maak je leer zo goed als nieuw

Wat is de snelste manier om van mijn stroomstoring af te komen?