Locomo
Image default
Zorg

Past jouw zorgverzekering nog wel goed bij jou?

Van een verzekering kun je meer profijt hebben wanneer je deze helemaal op jouw zorgvraag hebt afgestemd. Dat vergt een beetje inspanning omdat je even moet kijken wat je het volgende jaar aan zorg nodig denkt te hebben. Wij horen je denken: ‘Maar je kunt zorg toch helemaal niet inplannen?’ Dat klopt, maar slechts voor een deel. Er is namelijk veel zorg die je wel kunt inplannen, denk bijvoorbeeld aan je bezoekje aan de tandarts, of de behandeling die je wilt gaan ondergaan bij de fysiotherapeut. Wil je dus een verzekering hebben die al deze kosten dekt, dan is het goed om even te kijken welke polis het beste aansluit bij wat je nodig hebt. Wij laten je daarom zien hoe je zo’n ideale polis samenstelt. 

Als je polis niet alles meer dekt, is het tijd om over te stappen

Een goede zorgverzekering dekt de kosten die je moet maken om de zorg te ontvangen die je nodig hebt. Omdat de zorgvraag van mensen steeds aan verandering onderhevig is, is het heel goed mogelijk dat je op een gegeven moment je zorgverzekering aan moet passen. Je kunt dan opnieuw je zorgpremie berekenen. Het is dan belangrijk dat je weet wat je wilt. Waar je vooral naar moet kijken, is naar de mate waarin je gebruik wilt maken van niet-gecontracteerde partijen. Wat zijn dit? Dit zijn partijen die zorg leveren, maar met wie je zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten. Dat betekent dat slechts een deel van de kosten die je bij deze partijen maakt, betaald wordt. Dit zegt niets over de kwaliteit van de zorg die deze mensen leveren. Je kunt dus gewoon zorg bij hen afnemen, maar wees je ervan bewust dat je polis wellicht niet alle kosten dekt. Wil je dit juist wel, kies dan voor een polis waarmee alle kosten die je maakt bij dergelijke partijen ook vergoed worden.  

De beste polis is een die helemaal op jou afgestemd is

De beste zorgverzekering is er een die helemaal op jouw wensen is afgestemd. Je kiest dus ten eerste een basisverzekering waarmee je uit de voeten kunt en daarna kies je je aanvullende pakketten. Je kunt bijvoorbeeld een zorgverzekering met tandarts afsluiten. Wanneer je namelijk nu al weet dat je volgend jaar een intensieve behandeling moet ondergaan bij de tandarts, dan kun je nu alvast maatregelen nemen. Met een goede verzekering kun je namelijk heel veel kosten besparen. Zo zijn er tal van aanvullingen waarmee je je polis helemaal kunt afstemmen op wat je nodig hebt. Omdat je op zorg nooit moet besparen, is het verstandig om deze aanvullende pakketten te gebruiken. Je kunt dan op ieder moment de hulp van een specialist inschakelen waardoor je er voor zorgt dat je gezondheid op peil blijft. Reken maar dat je hier de vruchten van zult plukken. 

Hoe kun je het beste besparen op je zorgverzekering? 

Wanneer je je zorgverzekering wel erg duur vindt, is het goed om te weten dat je eenvoudig geld kunt besparen. Wanneer je inkomen niet heel hoog is, kun je namelijk zorgtoeslag aanvragen. Dit is een tegemoetkoming van de Nederlandse overheid. Je kunt zelfs met terugwerkende kracht geld aanvragen, dus bekijk deze mogelijkheid zeker even. Sluit je al je verzekeringen af bij dezelfde verzekeraar, dan kun je ook in aanmerking komen voor een mooie korting. Bekijk deze optie daarom altijd even om te zien hoeveel geld je kunt besparen. Op de site van je verzekeraar vind je meer info over je zorgverzekering.