Locomo
Image default
Adverteren

SEO Analyse in 2019 | Ralf van Veen

SEO Analyse

Een SEO analyse is een veelgebruikte manier om de basis van een langdurig SEO traject te leggen. Een SEO traject kan lang duren doordat er vaak wordt geoptimaliseerd rondom zoekwoorden waar andere bedrijven ook op willen worden gevonden. De SEO analyse wordt hiervoor als basis gebruikt omdat het inzichten biedt in de huidige status van alle aspecten van de website. Wanneer een SEO specialist een uur de tijd krijgt om een website te controleren op de huidige status zullen er vaak veel optimalisaties uitkomen. Dit zorgt ervoor dat deze verbeterpunten inhoudelijk aan kunnen worden gepakt door het bedrijf en het team dat achter de SEO zit. 

Wanneer een SEO analyse wordt uitgevoerd door een specialist (of iemand anders) dan wordt er vaak gebruik gemaakt van een checklist. Deze checklist is vaak erg globaal en beslaat een aantal punten per belangrijk onderdeel vanuit SEO. Deze belangrijke onderdelen kunnen zijn bevestigd vanuit Google of zijn onderzocht door andere SEO specialisten. De SEO analyse beslaat een aantal onderdelen van Google. De grootste onderdelen van SEO zijn de SEO content van een website, de technische SEO van een website en het backlinkprofiel van de website.

Er kan niet worden gezegd dat de een belangrijker is dan de ander. Er is een goede combinatie van alle onderdelen nodig om het maximale uit een website te halen en de doelen te bereiken binnen de zoekmachines die voor het traject zijn gesteld.

SEO Analyse onderdelen

De onderdelen van een SEO analyse zijn de technische SEO, SEO content en het link builden voor een website. Bij een grondige SEO analyse van een website wordt er vaak allereerst gekeken naar de content van een website. Hierna wordt er doorgegaan naar de technische kant van de website. Wanneer de basis is gecontroleerd en alle belangrijke punten zijn opgeschreven met de juiste oplossing hiervoor wordt er doorgegaan met het backlinkprofiel. Het backlinkprofiel is de totaliteit van het aantal links en de websites die wijzen naar de website waarover de SEO analyse wordt opgesteld.

Wanneer de SEO analyse is afgerond wordt er vaak een totaliteit van de problemen opgesteld met daarbij een oplossing. Vaak wordt de offerte van een SEO freelancer opgesteld op basis van de gemaakte SEO analyse. Hierbij wordt er per verbeterpunt dat kan worden geoptimaliseerd het aantal uur opgeschreven waardoor er precies in kaart kan worden gebracht hoe groot het traject wordt.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden in de zoekmachines? Laat een grondige SEO analyse maken van uw website door Ralf van Veen.

Meer info : bezoekt u de website