Locomo
Image default
Toerisme

SPA-gezondheidstoerisme in Bulgarije.

Wat is SPA? De geschiedenis van SPA wordt al in het oude Rome genoemd. Dan verschijnen de Romeinse baden in het hele rijk. Er is ook een mening dat een kuuroord is ontstaan ​​in de Belgische stad Spa in de provincie Luik, beroemd om zijn hete minerale bronnen, waarvan werd aangenomen dat ze geneeskrachtige eigenschappen hadden.

De afkorting SPA – Sanus per Aquam staat voor Health through Water. De kracht van mineraalwater bij genezing en invloed op het lichaam en de geest van een persoon. De spa-filosofie is erop gericht om te ontspannen, het lichaam te ontspannen en de geest te reinigen en te kalmeren.

Bulgarije heeft meer dan 1000 soorten mineraalwater en behoort daarmee tot de landen met de grootste diversiteit ter wereld. Chemisch

Het SPA-programma omvat vier punten die een directe impact hebben op de fysieke conditie van een persoon:

Lichamelijke activiteit geeft het lichaam gezondheid en kracht, en frisse lucht en een schone omgeving verbeteren de algemene conditie van het lichaam.

Allereerst moet het dieet in evenwicht zijn. De smaak, textuur, aroma en versheid van de ingrediënten dragen bij tot het genieten van eten. Het feit dat sommige spa-behandelingen gezonde tropische vruchten bevatten die de stofwisseling bevorderen. SPA-keuken op basis van natuurlijke producten, vitamines en kruiden, bereid om natuurlijke ingrediënten, vitamines en aroma te behouden. Veel water en vocht consumeren is ook erg belangrijk om het lichaam gehydrateerd te houden.

Een kalme geest, het lichaam wordt opgeladen en hersteld door rust, meditatie en tactiele sensaties. Daarom is massage met hete stenen, reiki, reflexologie vereist. Yoga als methode wordt ook gebruikt en helpt bij het in evenwicht brengen van bio-energie in het lichaam en bij het loslaten van angst en stress.

Huid op het lichaam en gezicht, natuurlijke producten worden gebruikt voor medische procedures, gezicht en lichaam om hun toestand te herstellen en te verbeteren.

De SPA-filosofie maakt gebruik van vier basiselementen: water, vuur, lucht en aarde.

  • Water – alle procedures die worden uitgevoerd met mineraalwater – zwembaden, hydromassagebaden, procedures met algen, zeezout en therapeutische modder.
  • Vuur – dit omvat procedures die het lichaam van gifstoffen reinigen door warmte en zweten – sauna, stoombad, thermische therapie en nog veel meer.
  • Luchtbehandelingsmethoden in verband met blootstelling aan frisse lucht op de huid van het gezicht en lichaam. Omvat alle cosmetische en hydraterende procedures voor gezicht en lichaam – verjonging, peeling, regeneratie, ozonbehandelingen.
  • Aarde – behandeling met producten, van de aarde – kruiden, bloemen, planten, aarde. Dit zijn zeer populaire medo- en wijntherapie, aromatherapie met etherische oliën, kruiden- en fruitmaskers en hotstone-massage.

Een persoon kan de meest geschikte procedure voor zichzelf kiezen in overeenstemming met het astrologische teken. Elk sterrenbeeld hoort bij één van deze 4 elementen, dus je kunt proberen te beginnen met een massage vanuit jouw element.

Trends in het kuuroordtoerisme.

De vraag naar kuuroordtoerisme in Bulgarije is de afgelopen 8 jaar verschillende keren gestegen. Door de aanwezigheid van veel minerale afzettingen op bijna volledig onontwikkelde plaatsen in het hele land is dit niet ongebruikelijk en groeit de interesse van buitenlandse en lokale investeerders juist voor de opening van moderne kuuroorden. Met de groeiende populariteit van spabehandelingen en ontspannende behandelingen, is er een tendens tot een toename van het aanbod en, bijgevolg, de organisatie van spa-vakanties vanwege de achteruitgang in andere sectoren van de economie door het toerisme tijdens de crisis. De wereldwijde vraag naar kuuroorden en ontspanning is de afgelopen jaren verschillende keren toegenomen.

Interesse, alsof het de overtuiging uitlokt dat SPA voor de “schoonheden” en voor de “rijken” is. Spa-diensten met een eenvoudige en betaalbare methode om met stress om te gaan en algemene verbetering van de mentale en fysieke conditie. Het exacte woord “wellness” is wanneer de geest wil dat het lichaam zich goed voelt.

Er zijn veel kuuroorden en toeristische bestemmingen in Bulgarije.

SPA-bestemmingen zijn die plaatsen met hydro-thermische afzettingen. De meeste bevinden zich in het zuidwesten van Bulgarije en aan de Zwarte Zeekust in ecologisch schone, onontwikkelde gebieden. Naast de beroemdste minerale bronnen Velingrad (de SPA-hoofdstad van Bulgarije), Hisar en Devin, zijn er vele andere niet zo populaire maar zeer aantrekkelijke spa-bestemmingen in het land.

Bij Sofia zijn dat bijvoorbeeld Kyustendil, Varshets, Banya (naast Bansko), Separeva Banya, Society en Momin pass. Kyustendilskata – populair vanwege zijn goede invloed op vrouwen met gynaecologische problemen, vrouwelijke en mannelijke onvruchtbaarheid. Het water in Varshets is 37 graden, laag gemineraliseerd, heeft een goed effect op het zenuwstelsel, cardiovasculaire systemen en werkt goed bij oogziekten.

In de omgeving van de stad Lovech liggen de mooie dorpen Shipkovo en Chiflik met watertemperaturen tot 38 graden, die goed omgaan met problemen van de nieren en het bewegingsapparaat. Er zijn verschillende balneo- en kuuroorden in de buurt, Sandanski, Dobrinishte.

Mineraalbaden van Starozagorsk en Pavel Banya met warm, licht gemineraliseerd water. Behandeling en preventie omvatten de volgende ziekten: bewegingsapparaat, perifeer zenuwstelsel, gynaecologisch, nier en urologisch en gastro-intestinaal. In de vallei van de Tundzha-rivier zijn er ook mineraalbaden van Slivenskite. Het water is daar warm, niet heet, en wordt aanbevolen voor mensen met problemen met de spijsvertering.

SPA in het dorp Rakitovo, dat op 12 km van Velingrad ligt, is relatief onpopulair. Het is een geschikte plek voor mensen met astma en longaandoeningen. In het dorp Momin is een doorgang die waarschijnlijk maar weinig mensen hebben gehoord het water met een temperatuur van 56 graden. Het water in Momin Passage verlicht en geneest ziekten van de luchtwegen, het cardiovasculaire systeem en verschillende allergieën.

Narechenski Bani is een balneologisch resort van nationaal belang. Mineraalwater is natuurlijke en boorbronnen, aangezien de meeste een lage temperatuur hebben (33 graden Celsius), licht gemineraliseerd, schoon, kleurloos, geurloos en met een goede drinksmaak.

In de Zwarte Zee kun je nog een aantal plaatsen bezoeken met geneeskrachtige minerale bronnen: Burgas, minerale baden van Albena, Pomorie, Upalo. Konstantin en Elena is het oudste resort aan de Zwarte Zee met minerale bronnen.

SPA-behandelingen zijn essentieel voor iedereen.

Spabehandelingen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. In tegenstelling tot de algemeen aanvaarde mening dat kuuroorden vooral door vrouwen worden bezocht, is het onjuist, het blijkt dat het percentage bezoekers van beide geslachten praktisch gelijk is. Spa’s worden ook bezocht door stellen die behandelingen zoeken die bij hen passen. De behandelingen met de meeste voorkeur zijn klassieke massages en behandelingen voor gezicht en lichaam, minder vaak behandelingen met chocolade, honing of wijn. Zowel vrouwen als mannen vertrouwen liever op de handen van vrouwen.

In elk gespecialiseerd kuuroord zijn er verschillende specialisten en artsen, dermatologen, revalidanten die de cliënt de beste procedures kunnen aanbevelen in overeenstemming met zijn gezondheidstoestand. Er zijn behandelingen die gecontra-indiceerd zijn voor mensen met cardiovasculaire problemen, bijvoorbeeld sterke lichaamsopwarming zoals sauna’s, stoombaden en nog veel meer. Het is niet aan te raden het zwembad in te gaan met mineraalwater na het drinken van alcohol of in geval van vermoeidheid en overwerk.

Een van de meest populaire vakantiebestemmingen is de stad Velingrad, omdat het bekend staat als het grootste kuuroord van Bulgarije, de meest populaire maanden van bezoeken zijn juli en augustus. Heel wat mensen hebben besloten om de traditionele zee-vakantie te vervangen door een spa-vakantie, die echter niet volledig het spa-seizoen bepaalt.

In hotels en centra zijn SPA-bestemmingen het hele jaar door geschikt voor recreatie. Door de verscheidenheid aan prijzen in bepaalde regio’s en soorten hotels kunnen mensen met verschillende capaciteiten hun spa-vakanties plannen.

De prijs per nacht in een SPA-hotel in Bulgarije varieert van gemiddeld 40 tot 190 euro voor een tweepersoonskamer. De prijs is afhankelijk van het comfort en de sterren van het hotel, de locatie – op een bekende of minder populaire plek en van het gewenste aantal dagen. Relatief goedkoop: Varshets, Dobrinishte, Shipkovo en Chiflik en iets duurder in Kyustendil, Starozagorsk Mineral Baths, Devon en badplaatsen – Pomorie, St. Constantine en Helena ”en” Burgas Mineral Baths. In Velingrad zijn de prijzen hoger, maar daar kun je, net als in Dobrinishte en Hisar, openbare thermale baden en zwembaden bezoeken.

Voor een langer verblijf worden de prijzen over het algemeen sterk verlaagd. De basisprijs in kuurhotels is inclusief het gebruik van de kuurkamers in het complex – zwembad, sauna, stoombad, ontspanningsruimte, fitness en nog veel meer. Het ontbijt wordt soms toegevoegd. In dit geval kunnen zelfs toeristen geen geld toewijzen voor extra spadiensten – massage, gezichts- en lichaamsbehandelingen, ze kunnen profiteren van de gunstige effecten van mineraalwater in het zwembad of het stoombad. Naast de basisprijs voor accommodatie kunt u ook SPA-geschenkpakketten kopen, die door bijna elk hotel individueel worden samengesteld. Ze omvatten verschillende massages en schoonheids- of antistressbehandelingen.

goedkope herfstvakantie

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html