Locomo
Image default
Aanbiedingen

Tips om je shopverslaving tegen te gaan

Volg jij het shopping nieuws op de voet en kun je het niet laten je steeds weer te laten verleiden tot het aanschaffen van al die leuke, hippe, nieuwe mode items? Zo vol als je kast bulkt van de kleding, zo leeg en pijnlijk is dan nu waarschijnlijk je bankrekening! Het wordt hoog tijd voor een nieuwe lifestyle!

Orde in de chaos

Om je zaken (kleding) op orde te krijgen is het nu het juiste moment om die overvolle kledingkast eens helemaal goed uit te mesten. Haal eruit wat je niet meer draagt. Verkoop het online of via een app voor tweedehands spullen. Vintage is in en jij profiteert daar van! Ga eens een dagje met je spullen op de rommelmarkt staan. Dat is reuzegezellig en het houdt je lekker bezig, zodat jij geen tijd hebt om zelf te gaan shoppen.

Less is more

Nu je weer ruimte in je kast hebt gekregen, kan het tempting zijn nieuwe aan te schaffen. Kijk toch eerst eens goed naar wat je nodig hebt. Heb je dat rokje nu echt nodig? Als je eerst goed nadenkt over wat je werkelijk wilt, voorkom je impulsieve aankopen. Heerlijk toch, dat je gewoon blij kunt worden van wat je hebt? Hoe minder je hebt, hoe meer je het zult waarderen. Combineer steeds opnieuw met wat je hebt om zo elke dag weer vernieuwend voor de dag te komen. Zo wordt je zelf nog trendsetter en inspireer jij anderen. Teveel kleding kopen is funest voor het milieu. Duurzaam is tegenwoordig het geprezen woord en kijk eens hoe goed jij daar op deze manier mee bezig bent!

Van uitstel komt (vaak) afstel

De laatste tip die je kan helpen je geld minder snel aan kleding uit te geven. Heb je iets leuks gezien, wat je graag zou willen kopen? Laat het even hangen. Ga eerst naar huis en slaap er een nachtje over. Heb je een iPhone hoesjes van Casevibes op het internet gevonden? Stel het eventuele aankopen een dag (of beter nog: meerdere dagen) uit. Vaak denk je er een dag later toch weer anders over. Je denkt dat je iets nodig hebt om gelukkig te zijn, maar in 9 van de 10 keer is dat helemaal niet zo.

https://www.casevibes.nl/apple/