Locomo
Image default
Bedrijven

Warmtepompen voor een duurzaam leven

Duurzaam leven, een duurzamer leven van die hippe woorden die bijna iedereen gebruikt maar eigenlijk maar de helft weet wat het betekent. En misschien ook maar de helft van de mensen die weet wat het betekent leeft ook echt duurzamer. Wat betekent dat precies een duurzaam leven? Met een duurzaam leven hou je rekening met de natuur rondom je of de wereld in het algemeen. Je wilt dat de wereld nog bijna in dezelfde staat is over honderd jaar dan hoe die nu is. Je wilt dus dat ook je kleinkinderen van een mooie wereld kunnen genieten.

Duurzamer leven kan op verschillende manieren; zo kan je bijvoorbeeld al rekening houden met hoe je omgaat met je afval. Zou je wel dat ene plastiek zakje gebruiken in de winkel voor die 30 minuten dat je het gebruikt om het daarna weg te gooien waarna het meer dan 100 jaar duurt eer het helemaal verdwenen is. De gevolgen van een plastiek zakje in de natuur zijn veel groter dan je zou verwachten.

Een andere oplossing naar een duurzamer leven is een lucht water warmtepomp.  Deze warmtepomp werkt door de warmte van de buitenlucht te onttrekken. De warmte die onttrokken is zal dan gebruikt worden om binnenshuis het water op te warmen. Zo verwarmt u dus ook uw huis op een duurzamere manier.

Er zijn ook nog andere oplossingen dan een lucht water warmtepomp. Zo kan u bijvoorbeeld ook kiezen voor een water water warmtepomp. Bij deze warmtepomp wordt er geen warmte onttrokken uit de buitenlucht maar uit het grondwater. Dit is een duurder systeem maar is wel het systeem met het hoogste rendement. Door het hogere rendement verdien je de investering op langere termijn ook weer terug. De kosten hangen ook af van hoe diep het grondwater in jouw omgeving zit. De kosten zullen dan meer zijn om de gaten te boren en ook zal er iets meer elektriciteit nodig zijn om het water op te pompen.

Meer info : bezoekt u de website