Locomo
Image default
Onderwijs

Opleiding tot management assistent volgen

Wil je graag als management assistent werken om zo het management binnen een bedrijf te ondersteunen? Volg dan eerst een goede opleiding zodat je precies weet wat je allemaal kunt en dit kunt toepassen in de praktijk. Een dergelijke opleiding wordt ook gegeven door Fabius Opleidingen.

Hoe ziet de opleiding tot management assistent eruit?

De opleiding tot management assistent bestaat uit twee delen. Het eerste deel duurt 9 maanden en bestaat uit 30 klassikale lessen van 3 uur elk. In dit deel word je opgeleid tot administratief medewerker. De vervolgopleiding tot management assistent die daarna komt kun je alleen volgen als je het eerste deel met succes hebt afgerond. De specialisatie duurt 4 maanden en bestaat uit 15 bijeenkomsten van 3 uur. Daarnaast werk je thuis nog aan huiswerkopdrachten om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de examens. Voor beide delen doe je apart examen.

Werken als management assistent

Een management assistent werkt, zoals de naam reeds doet vermoeden, als ondersteuning van het management binnen een bedrijf. De functie heeft zeer diverse kanten, ook omdat geen enkel bedrijf hetzelfde is en iedereen op zijn of haar eigen manier werkt. De taken van een management assistent bestaan bijvoorbeeld uit het bijhouden van de agenda en het maken van afspraken. Daarnaast plan je evenementen en doe je boekingen of regel je vergaderingen. Als assistent kun je zowel fulltime als parttime aan de slag en er is veel vraag naar mensen in deze functie.

Meer kansen met een goede opleiding

Met een goede opleiding maak je meer kans op een goede baan met dito salaris. Door het volgen van de opleiding doe je niet alleen kennis op maar leer je deze ook toepassen in de praktijk. Alle opleidingen van Fabius zijn gericht op de praktijk waarin je komt te werken.

Meer info : bezoekt u de website

Gerelateerde artikelen

Het zorgen van goed onderwijs bij Kinderopvang in Oosterheem

Snel een diploma behaal je hier

Cloud training